ref: refs/heads/v3.0

Pasaport başvurusu nasıl yapılır?

Ilk defa pasaport nasıl alınır?,Acil Pasaport nasıl alnır?,Pasaport ücreti Atm’den nasıl yatırılır?,Pasaport defter ücreti nereye ödenir?,Pasaport harcı internetten nasıl ödenir?

Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?

Pasaport başvurusu yapmak isteyen kişilerin ALO 199 çağrı merkezi ya da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne ait websitesi üzerinden randevu alması gerekmektedir.

PASAPORT ÇIKARTMAK İÇİN GEREKENLER

İstenilen belgeler :

  1. Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı veya geçici kimlik belgesinin aslı
  2. Harç ve cüzdan bedeli makbuzu
  3. 2 adet biyometrik fotoğraf
  4. Öğrenci belgesi (Harçsız pasaport talep edenler için)
  5. Ergin olmayanlar veya kısıtlılar için muvafakat belgesi
  6. Varsa eski pasaport
  7. Umuma mahsus pasaportlarda geçerlilik süresi 6 aydan az kalmış ise yeni bir pasaport düzenlenebilmesi için ek olarak en az 6 aylık harç yatırılması gerekmektedir.

Ilk defa pasaport nasıl alınır?

İlk kez pasaport alacaklarda, eski pasaportunu yenisi ile değiştirecek olanlarda Nüfus Genel Müdürlüğüne bağlı Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapanmak zorundadır. Başvurular şahsen yapılmaktadır. Şahsın kendisi olmadan yada vekalet ile kesinlikle başvurular kabul edilmemektedir.

Acil Pasaport nasıl alnır?

Öncelikle epasaport.gov.tr adresinden pasaport başvurusunda bulunup randevu alacaksınız. Randevu almanız yeterli değil, pasaportu alacağınız Emniyet Müdürlüğü’ne gidip acil başvuru formu da doldurmanız gerekiyor.

Pasaport ücreti Atm’den nasıl yatırılır?

Bunun için ATM içerisinde bulunan “ödemeler” bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde bulunan “pasaport defter bedeli ödeme” ve “pasaport harç bedeli ödeme” seçeneklerini seçmeniz gerekir. Eğer ATM işlemleri içerisinde bulamazsanız banka şubesinden ya da müşteri hizmetlerinden destek alabilirsiniz.

Pasaport defter ücreti nereye ödenir?

Pasaport defter bedelleri ‘pasaport defter bedeli’ adı altında, pasaport harç bedeli ise ‘e-pasaport harç bedeli’ adı altında Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı il ve ilçelerdeki defterdarlık-mal müdürlüğü vezneleri ya da vergi daireleri ile banka şubeleri ve PTT şubelerine yatırılıyor.

Pasaport ücreti hangi bankalara yatırılabilir?

Pasaport harcı anlaşmalı bankalar listesi Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenmekte olup, 2021 yılı için banka şubeleri şu şekildedir:

  • Ziraat Bankası
  • Ziraat Katılım Bankası
  • Halk Bankası
  • Vakıflar Bankası
  • Vakıf Katılım Bankası
  • Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. (PTT)
  • Türkiye Emlak Katılım Bankası

Pasaport harcı internetten nasıl ödenir?

Pasaport harçları, ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden, kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla 12.04.2018 tarihinden itibaren tahsil edilmektedir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.