ref: refs/heads/v3.0

Belçika nasıl gidilir nerede kalınır ne yenir?

Belçika’ya Ne Zaman Gidilir?,Belçika’ya Nasıl Gidilir?,Belçika’da Ulaşım İmkânları,Belçika’da Gezilecek Yerler,Belçika’da Nerede Kalınır?,Belçika’daki Festivaller,Belçika Vize Süreci

Belçika, “Asıl Avrupa” olarak nitelendirilen çok kültürlü ve çok dilli bir ülkedir. Flamanca’nın konuşulduğu Flanders kuzey bölgesi, çarpraz bir şekilde birbirine bağlanan kanalların bulunduğu düz alanlardan oluşmakta ve Ortaçağ sanatına ev sahipliği yapan Antwerp, Bruges ve Ghent gibi kentlere ev sahipliği yapmaktadır. Ülkenin güney bölgesi Wallonia, Fransızca’nın konuşulduğu bir coğrafyadır. Ardenes’in inişli yokuşlu tepeleri, sayısız tarihi kale, Liege, Namur ve Tournai gibi kentleri kapsar. Avrupa Birliği ve NATO’nun genel merkezlerine ev sahipliği yapan Brüksel, “Avrupa’nın Başkenti” olarak adlandırılmaktadır.

Brüksel, olağanüstü ve özgün mimarileri bir yana, kontrastların oluşturduğu atmosfere sahip kozmopolitan bir kenttir. 80’in üzerinde müze, sayısız tarihi eser, dinamik ve çok alternatifli gece hayatı ile Avrupa’nın en önemli turizm kentlerindendir. Barok ve Gotik mimari tarzındaki evleri barındıran Büyük Saray (Grand Palace), Saints Michel ve Gudule Katedrali, Müzikal Enstrümanlar Müzesi, Kraliyet Sanat ve Tarih Müzeleri, Kraliyet Sarayı, kentin başlıca tarihi ve kültürel değerlerinden birkaç örnektir. Brüksel, Avrupa’daki Art Nouveau sanat tarzının başkentliğini yapmaktadır.

Bruges‘de kanal gezintilerine çıkmak, Antwerp’de elmas aramak, Belçika’nın dünyaca ünlü pastalarını Oostende’ki plajda tatmak ve Brüksel’deki kültürel ve tarihi önemi büyük müzeleri gezmek, ülkenin sunduğu benzersiz tecrübelerden sadece birkaçıdır. Belçika, kapladığı alan itibariyle Avrupa’nın en fazla kale bulunduran coğrafyasıdır. Tarihi kaleler ile dolup taşan Namur’da, en güzel örneklerini gezebilirsiniz.

Belçika’ya Ne Zaman Gidilir?

Ilıman iklime sahip olan Belçika’nın bölgelerine göre hava şartları değişiklik gösterir. Yıllık ortalama sıcaklığının 11°C olduğu ülkede kışın bazen hava eksiye düşmektedir. Yazın ise 19°C’nin üstüne çıkmayan Belçika’yı haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında keyifle gezebilirsiniz.

Belçika’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Belçika’ya ulaşımda en çok tercih edilen ulaşım seçeneği hava yoludur. Pegasus Hava Yollar ile İstanbul’dan direkt, diğer şehirlerden ise aktarmalı uçuşlarla ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’dan, Brüksel’e 46 km uzaklıkta yer alan Brüksel Güney Charleroi Havalimanı’na yaklaşık 2 saatlik bir uçuşla ulaşabilirsiniz.

Belçika’da Ulaşım İmkânları

Belçika’da şehirler arası ulaşımda genellikle trenler kullanılmaktadır. Küçük bir ülke olması nedeniyle de 20-30 dakikada bir hızlı tren bulabileceğiniz ülkede istenilen şehre vardıktan sonra şehir içinde ulaşım da oldukça pratiktir. Şehir içinde istediğiniz noktalara varmak için otobüs, tramvay, metro gibi toplu taşıma araçlarının dışında taksi ya da kiralık araçları da kullanabilirsiniz. Ayrıca Belçika şehirlerinde bisiklet kullanımı da oldukça yaygındır.

Brüksel Güney Charleroi Havalimanı’ndan Şehir İçine Ulaşım

Flibco firmasının şehir merkezine ya da tren istasyonlarına kadar yolculara sağladığı servis araçlarından faydalanabilirsiniz. Yarım saatte bir Brüksel Güney Charleroi Havalimanı’ndan hareket eden araçlar için firmanın web sitesinden kolaylıkla rezervasyon yapabilirsiniz.

Hat A otobüsleri havalimanından 20 dakika uzaklıkta bulunan Güney Charleroi tren istasyonuna kadar ulaşım sağlamaktadır.

Bu seçeneklerin yanı sıra, havalimanında 5 adet taksi firması bulunmaktadır. Hızlı bir ulaşım için bu taksiler ile istediğiniz noktaya varabilirsiniz.

Belçika’da Gezilecek Yerler

Belçika’da her şehrin kendine özgü ayrı bir havası bulunur. Dünyaca ünlü kuruluşlardan, Orta Çağ’ın tarihi yapıtlarına kadar aradığınız her şeyi bulabileceğiniz ülkede; pek çok şehri keşfe çıkabilir, oldukça büyüleyici bir turun parçası olabilirsiniz.

Brüksel
Avrupa’nın en önemli şehirlerinden biri olan Brüksel, görülecek ve gezilecek yerleri ile ülkenin en popüler şehridir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nden yer alan ve Avrupa’nın en gösterişli saraylarından biri olan Büyük Saray dışında kentte gotik mimarilerin örnekleri sayılan çokça yapı bulunur. Ayrıca Brüksel’de uluslararası birçok kurumun merkezini de görmek mümkündür.

Gent
Özellikle turistik açıdan Brüksel kadar ilgi çekici olan Gent, Belçika’da uğramanız gereken ikinci durak niteliğinedir. Orta Çağ’da Avrupa’nın en zengin şehirlerinden biri olan Gent iki nehrin kesişim noktasında yer alır. Kanal ve fayton gezileri ile kentin keyfini ve sakinliğinin tadını çıkarabilir; Çan Kulesi, Aziz Nikolas Kilisesi ve Gravensteen Kalesi gibi özel yapıları keşfe çıkabilirsiniz.

Antwerp
Belçika’nın ikinci büyük şehri olan Antwerp diğer şehirler gibi tarihi ve mimarisi ile göze çarpmasının yanı sıra, ülkenin moda duraklarındandır. Dünyadaki ham elmasın büyük bir çoğunluğunun işlendiği bir merkez niteliğinde olan şehirde, Moda Müzesi’ni gezebilir ve özel butiklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Leuven
Dünyanın en eski Katolik üniversitesine ev sahipliği yapan kent hem Belçika’nın hem de Avrupa’nın önemli öğrenci merkezlerinden biridir. Leuven nüfusunun büyük bir çoğunluğunu öğrenciler oluşturduğu için kent oldukça hareketli ve renklidir.

Ardennes
Seyahatinde doğadan uzak kalmak istemeyenler için biçilmiş kaftan olan Ardennes’te yaban domuzlarına, geyiklere ve vaşaklara kadar vahşi yaşamı içinde barındıran ormanlar, mağaralar ve uçurumlar bulunur. Kamp, yürüyüş gibi aktivitelerle dinginlik vadeden bu kentte macera ve huzuru bir arada deneyimleyebilirsiniz.

Brüj
“In Bruges” filmine konu olan, Orta Çağ’dan kalan gotik yapılarıyla büyüleyen Brugge; 2.dünya savaşı esnasında zarar görmemiş olması sebebiyle tarih severlerin gözde rotaları arasında yer alır. The Belfry Tower, Church of Our Lady, Concertgebouw gibi pek çok yapısıyla ziyaretçilerini büyüleyen şehir, meydanları ve müzeleriyle de oldukça keyifli bir seyahat deneyimi vadeder. UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi meydanıyla (Grote Markt) bilinen şehir, ev sahipliği yaptığı kanalları ile de muhteşem bir manzara sunar.

Belçika’da Nerede Kalınır?

Yurt dışı seyahatlerinde konaklama seçenekleri arasında değerlendirme yapılırken gezilecek yerlere yakınlığı genellikle dikkat edilen özellikler arasındadır. Belçika’da bunu bir kenara bırakabilirsiniz. Ülkede gezilecek yerler arasındaki ulaşım hem çok kolay hem de konforlu olduğu için konakladığınız yerden başka bir yere kısa sürede ulaşabilirsiniz. Her kentte lüks otellerden pansiyonlara kadar bütçenize göre konaklama yeri bulabilirsiniz. Yeme-içmenin dahil olmadığı alternatifleri ise şehir merkezlerindeki noktalarda değerlendirebilirsiniz.

Başkent Brüksel’de, turistik noktalara yakınlığı sebebiyle, konaklama için sıklıkla tercih edilen bölgeler; Brüksel tarihi şehir merkezi, Sint-Gillis ya da Elsene’dir.

Belçika’da Ne, Nerede Yenir?

Patates kızartması, waffle-krep, çikolata gibi atıştırmalık lezzetleriyle öne çıkan Belçika mutfağının en meşhur yemekleri ise Boulettes (soslu köfte) ve Moules Frites (haşlanmış midye)’dır. Peynir, patates ve etin başrolde olduğu Belçika mutfağının ünlü lezzetleri;

Boulettes: Aux Armes de Bruxelles – Brüksel
Stoemp: Fin de Siècle – Brüksel
Patates kızartması: Manneken Frittes – Brüksel
Çikolata: Pierre Marcolini – Brüksel
Midye: Chez Leon – Brüksel
Waffle: Chez Albert – Brüj

Belçika’dan Ne Hediye Alınır?

Belçika denilince ilk akla gelen çikolata ve danteldir. Her şehirde birbirinden lezzetli çikolatalar sunan dükkânlardan çeşit çeşit çikolata alabilirsiniz. Biblo, yerel kıyafet gibi Belçika’ya özgü diğer hediye çeşitlerini tercih ediyorsanız ise bölgede kurulan halk pazarlarını gezmenizi ve diğer mağazalara göre daha uygun fiyatlı eşyaları satın alabilirsiniz.

Başkent Brüksel’de alışveriş için sıklıkla tercih edilen caddeler; Rue Neuve ve Avenue Louise’dir. Rue Neuve caddesinde pek çok uluslararası markanın mağazasına uğrayabilirsiniz. Lüks markaları ve özel butikleri keşfetmek isterseniz ise Avenue Louise caddesini tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra; dekorasyon ve ev tekstili mağazalarını gezmek ve farklı ürünler satın almak isterseniz Chaussée d’Ixelles caddesindeki dükkanlara uğrayabilirsiniz. İlginç ve tasarım hediyelikler için ise hediyelik alışverişinde en çok tercih edilen bölge olan Rue du Bailli’deki mağazalara göz atabilirsiniz.

Belçika Gece Hayatı

Genç nüfusun vermiş olduğu hareketlilik ile Belçika geceleri eğlenceyi sevenlerin hiç sıkılmayacağı bir ülkedir. Çeşitli konserlerden festivallere kadar zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız Belçika’da zevkinize ve bütçenize göre pub, gece kulübü ve restoran bulabilirsiniz. Brüksel’de eğlence için en sık tercih edilen mekanlar; Poechenellekelder, Delirium, Brussels Pub Crawl, La Mort Subite ve Hard Rock Cafe’dir.

Belçika’daki Festivaller

Uluslararası Anima Film Festivali (Mart)
Brüksel Caz Maratonu (Mayıs)
Rock Werchter (Haziran)
Tomorrowland Festivali (Temmuz)
Boombal Festivali (Ağustos)

Belçika Vize Süreci

Belçika Schengen bölgesine dahil olan bir ülkedir. Bu yüzden de Schengen vizesi olanlar ülkeye vize almadan giriş yapabileceği gibi vizesi olmayanların Belçika vizesi alması gerekmektedir. Yeşil, gri ve siyah pasaportu olan kişiler ise aile, turistik veya ticari amaçlı seyahatlerinde Belçika vizesinden muaftır.

Belçika’ya gitmek için ne gerekli?

Belçika
Pasaport.
Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi.
Vize Başvuru Formu ve Taahhütname.
Belçika Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​ (Fransızca veya İngilizce)
Davetiye.
Nüfus Cüzdanı fotokopisi T.C Kimlik Numarası Yazılı)

Belçika Türkiye’den vize istiyor mu?

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Belçika’da çalışmak için ne yapmalıyım?

Belçika A tipi çalışma izni başvurusu yapmak için; Belçika’da son 10 yıl içerisinde en az 4 yıl boyunca B tipi çalışma izni ile çalışmış olmak, son 10 yılda bir yıldan uzun süre Belçika dışında yaşamamış olmak gerekir. Türk vatandaşları için B tipi çalışma izniyle 3 yıl çalışmış olunması yeterlidir.

Belçika göçmen alıyor mu?

Belçika Göçmenlik Başvurusu Nedir, Nasıl Yapılır? Belçika göçmenlik başvurusu, Belçika’da 90 günden uzun bir süre boyunca eğitim, bilimsel araştırma, çalışma, aile birleşimi ve iltica amacıyla kalmak için yapılan uzun süreli oturum izni başvurusudur. Başvuru Belçika Göçmenlik Ofisine şahsen yapılmalıdır.

Kaç senede Belçika vatandaşı olunur?

Belçika oturma izni yoluyla Belçika vatandaşlığı almak için; Belçika’da nüfusa kayıtlı olunması, Belçika’da yasal olarak en az 5 yıl (1825 gün) aralıksız ikamet etmiş olunması, 3 resmi dilden (Almanca, Felemenkçe ve Fransızca) en az birinin bilinmesi, 10 yıldan az süre Belçika’da yaşanmışsa en az 468 gün çalışılmış …

Belçika vizesi için hesapta ne kadar para olmalı?

Belçika vizesi için hesapta ne kadar para olmalı? Vizeye dair banka hesap dökümü istenir ve seyahat öncesinde içerisinde en az 4000 TL olması gerekir.

Belçika vatandaşı nasıl olunur?

Kısa prosedüre göre vatandaşlık için; 18 yaşında olmak, 5 yıl aralıksız Belçika´da bulunuyor olmak, anayasada yer alan 3 dilden en az birini bilmek, toplumsal uyumu ispat etmek ve en az bir buçuk yıl (468 gün)çalışmış olmak gerekmektedir.

Belçika’ya nasıl iltica edilir?

Belçika iltica başvurusu için Belçika’ya varış tarihinden sonraki 8 iş günü içerisinde Belçika Göçmenlik Bürosu’na başvuru yapılmalıdır. Belçika sınırında Belçika federal polisine Belçika iltica başvuru belgelerini doldurmak gerekmektedir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.