ref: refs/heads/v3.0

Check-in nedir?

Check-in nedir?,Online check-in nedir?,Online check-in nasıl yapılır?,Cep telefonu ile check-in yapılabilir mi?,Havalimanında check-in nasıl yapılır?

Havaalanında havayolu şirketinlerinin standında uçuştan önce yapılması gereken işlemlere check-in denir.

Check-in nedir?

Check-in nedir sorusuna tanımlar yapılabilir bir sözlük sitesinde de “biletini almış olan yolcunun, seyahat edecegi uçus için belirlenmiş süre içinde,havayolları kuralları cercevesinde kontrol edilerek,oturacagı yer belirlenerek, biniş kartı ve bagaj etiketinin hazırlanmasıdır.” şeklinde yorum yapılmıştır.

Online check-in nedir?

Online Check-in ise uçak biletleri kesilmiş yolcuların havaalanına daha gelmeden önce, check-in işlemlerini havayolu şirketinin web sitesi üzerinden yapabilmelerine olanak sağlayan bir hizmettir. Manuel check in, Return check in, Self check in, Lounge check in, Standby check in, Gate check in gibi checkin terimleri de vardır.

Online check-in nasıl yapılır?

Online check-in işlemi sizi havalimanlarında uzun kuyruklarda beklemekten kurtaran bir uygulamadır. Bilgisayarınızın başında, bulunduğunuz ortamın konforundan çıkmadan check-in yapmanızı sağlar. Bu şekilde dilediğiniz koltuk numarasını seçerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Hava yolu firmalarının tamamına yakını bu hizmeti vermektedir. Çoğunluğu online check-in için bir ücret talep etmezken, bazı şirketlerde bir miktar check-in bedeli alınabilmektedir.

Online check-in yapmadan önce biletinizi almış olmanız gerekiyor. Online check-in hizmeti uçuşunuza 24 veya 72 saat kala başlıyor ve son 45 veya 60 dakikaya kadar yapılabiliyor. Online check-in yapmak için internetten biletinizi aldığınız havayolunun web sitesine giriyor ve “online check-in” sekmesini tıklıyorsunuz. Açılan kutuya PNR kodunuzu(rezervasyon numarası) ve ad-soyad bilgilerinizi giriyorsunuz. Şirket koltuk seçimine izin veriyorsa koltuğunuzu seçip işleminizi tamamlıyorsunuz. Bazı şirketler için yemek seçimi ve ek bagaj hakkı gibi işlemlerinizi de bu aşamada tamamlayabilirsiniz.

Online check-in yaptıktan sonra e-mail ve SMS ile gelen barkod’u güvenlik geçişlerinde uçuş biniş kartı olarak kullanabilirsiniz. Basılı olarak kullanabileceğiniz gibi cep telefonunuzdan da okutabilirsiniz.

Online check-in yapmış bagajı olanlar havalimanlarındaki online check-in bankolarına bagajlarını çok sıra beklemeden teslim edebiliyor.

Bagajınız yoksa ve daha önceden biniş kartınızı bastırmadıysanız havalimanlarında orta alanlarda bulunan ekranlardan da kolaylıkla alabiliyorsunuz.

Online Check-in Nereden Yapılır?

Online check-in yapmak için ilgili Havayollarının web sitesi veya mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. Daha önceden almış olduğunuz uçak bileti bilgisini içeren PNR kodunuz ve soyisim bilginiz ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. PNR kodunuz, bilet satın aldıktan sonra size yollanan e-mail ya da cep telefonu numaranıza yollanan SMS içerisinde yer almaktadır.

Online Check-in Yapmak Zorunlu mu?

Bu işlemi yapmak zorunlu değil, fakat zamandan tasarruf etmek isteyenler için en uygun seçenek. Özellikle bagajı olmayan ya da sadece el bagajı olan yolcular, bu işlem sayesinde yalnızca biniş kartını kontrol görevlisine göstererek doğrudan uçağa giriş yapabilmektedir. Bu sayede online check-in yapan yolcular, zamandan tasarruf etmektedir.

Online Check-in Yaptıktan Sonra Biniş Kartı Nasıl Alınır?

Online check-in yaptıktan sonra biniş kartı bilgileriniz e-mail adresinize yollanır. Bu biniş kartının çıktısını alabileceğiniz gibi mobil biniş barkodu kullanarak da uçağa girişinizi yapabilirsiniz.

Kiosk Check-in Nedir? Self Check-in Nedir?

Check-in yapmak için süre sınırlaması varmı?

Kontuar check-in yani havaalanında check-in işlemi yapacaksanız, bu süre iç hatlar için uçağınızın kalkışından 45 dakika önce sona eriyor. Yurt dışı uçuşlarda bu süre 60 dakikadır.

Online check-in işlemleri için süre sınırlaması hava yolu şirketine göre farklılık gösteriyor. Genelde uçağınız kalkmadan 60-90 dakika önce sona eriyor.

Cep telefonu ile check-in yapılabilir mi?

Pek çok havayolu şirketi size mobil check-in imkanı veriyor. Bunun için cep telefonunuzdan uçak biletinizi aldığınız firmanın mobil uygulamasına ya da web sitesine girip “Check-in” başlığını tıkladıktan sonra PNR kodunuzu(rezervasyon kodu) ve ad-soyad bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Bu bilgileri girdikten sonra sizin için otomatik olarak seçilen koltukla ya da kendi seçtiğiniz bir koltuk numarasıyla devam edip işlemi tamamlıyor ve onaylıyorsunuz. Bu aşamaları geçtikten sonra e-mail ve SMS yoluyla barkod bilgilerini içeren link size gönderiliyor. Güvenlik geçişlerinde bu barkod aracılığı ile geçiş yapabiliyorsunuz.

Havalimanında check-in nasıl yapılır?

Havaalanında check-in yapmak için kimliğiniz ya da pasaportunuz muhakkak yanınızda bulunmalı. Havayolu şirketinizin bankolarını bulup sıraya giriyorsunuz. Sıra size geldiğinde resimli kimliğiniz ya da pasaportunuzu görevliye verip gideceğiniz yeri ve uçuş saatini söylüyorsunuz. Biniş kartınız bastırılmadan bagajınız tartılıyor ve uygun ağırlıkta olup olmadığı kontrol ediliyor. El bagajınızla ilgili bilgi verip gerekli etiketi alıyorsunuz. Biniş kartınıza yapıştırılmış bagaj etiketinizle birlikte check-in işleminiz tamamlanıyor.

THY check-in uçuştan ne kadar önce yapılmalı?

Uçağın kalkış saatinden dış hat seferleri için 75 dakika, iç hat seferleri için 60 dakika öncesine kadar bu işlemleri tamamlamış olmanız gerektiğini belirtelim.

Pegasus online check-in ne zaman açılır?

Satın aldığınız biletlerinize en erken 2 gün öncesinden, en geç uçuşunuza iç hatlarda 45 dakika, dış hatlarda ise 60 dakika kalana kadar  check-in yapabilirsiniz.

Check-in kontuarı nedir?

(check-in counter) Terminallerde yolcuların check-in işlemlerinin yapıldığı, donanımlı masalardır.

Check-in salonu Nedir?

(check-in hall) Terminallerde check-in kontuarlarının toplu halde bulunduğu salon

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.