ref: refs/heads/v3.0

2022 şehirlere göre güncel kiralık araç fiyatları

Seyahate çıkmadan önce araç kiralamak isteyen kişiler farklı şehirlerde araç kiralama ücretlerinin ne kadar olduğunu merak ediyor.

Özel araçla ulaşım konforlu olduğu için arabası olmayan kişiler araç kiralama hizmetinden yararlanıyor. Seyahate çıkmadan önce araç kiralamak isteyen kişiler farklı şehirlerde araç kiralama ücretlerinin ne kadar olduğunu merak ediyor. İçinde bulunduğumuz yaz ayları, seyahat severlerin büyük bir çoğunluğunun tatil planlarını yaptığı dönem olduğu için bu mevsimde araba kiralama hizmetine talep çok oluyor. Söz konusu durum araç kiralama hizmetinin ücretlerinin yaz mevsiminde daha yüksek olmasına neden oluyor. Bugün araç kiralamayı düşünenler için Enuygun.com’un araç kiralama servisinden farklı şehirlerde yaz mevsiminde araç kiralama ücretlerinin ne kadar olduğunu hesapladık. İçerikte yer verdiğimiz bütün ücretler 2022 yılı Temmuz ayı içindir.

Araç kiralama ücretlerinin şehirlere göre değişimini incelemeye İstanbul ile başlayalım.

İstanbul
Gezilecek yerleri, tarihi değeri ve özellikle iş seyahatleri açısından önemli bir konum olması sayesinde İstanbul, ülkemizin en sık ziyaret edilen şehirlerinden biri. Şehrin havalimanları hem yurt dışından gelen turistler hem de iş ya da turistik amaçlı geziler nedeniyle rotasını İstanbul’a çevirmiş seyahat severler sayesinde yılın her günü dolup taşıyor. Yolcu sayısının bu denli fazla olması şehri araçla keşfetmek isteyen kişilerin havaalanlarından araç kiralama seçeneğini değerlendirmesini beraberinde getiriyor. 2022 yılı Temmuz ayı için İstanbul Havalimanı’ndan 3 günlük araç kiralama fiyatı ekonomik araçlar için 1.390 TL’den, orta sınıf araçlar için 1.453 TL’den, lüks araçlar içinse 3.004 TL’den başlıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 3 günlük araç kiralama fiyatı ekonomik araçlar için 1.390 TL’den, orta sınıf araçlar için 1.623 TL’den, lüks araçlar içinse 3.004 TL’den başlıyor.

Ankara
Tıpkı İstanbul gibi Ankara da yaz kış fark etmeksizin ülkemizin en çok ziyaret edilen şehirlerinden bir diğeri. Şehirde Anıtkabir başta olmak üzere çok sayıda gezilecek yer, keyifli park ve keşfedilmeyi bekleyen ilçe var. Ankara’yı gezmek için şehre otobüsle gitmeyi tercih eden seyahat severler şehir merkezinden uçakla gitmeyi seçenlerse Esenboğa Havalimanı’ndan araç kiralama seçeneğini değerlendirerek şehri konforlu bir şekilde keşfediyorlar. Ankara araç kiralama fiyatlarına bakacak olursak temmuz ayı için Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan 3 günlük ekonomik sınıf araç kiralamak 1.380 TL’den, orta sınıf araç kiralamak 1.623 TL’den, lüks araç kiralamak 3.024 TL’den başlıyor. Yenimahalle’den 3 günlük ekonomik araç kiralamak 1.470 TL’den, orta sınıf araç kiralamak ise 1.673 TL’den başlıyor.

İzmir
Ülkemizin en ünlü tatil beldelerinden birkaçını bünyesinde bulunduran İzmir özellikle yaz mevsiminde çok sık ziyaretçi alan bir şehir. Alaçatı, Çeşme, Seferihisar, Foça gibi yerlerde denize girmek isteyen kişiler Adnan Menderes Havalimanı’ndan araç kiralayarak otel rezervasyonlarını yaptırdıkları ilçeye geçiyorlar. İzmir söz konusu olduğunda şehir içinde gezmek istediği için araç kiralayan kişilerin de sayısı çok fazla. Örneğin Selçuk’ta yaşayan ve günübirlik Çeşme’de denize girmek isteyen kişiler de araç kiralama seçeneğini değerlendirebiliyor. Temmuz ayı için Adnan Menderes Havalimanı’ndan 3 günlük ekonomik sınıf araçların fiyatları 1.979 TL’den, orta sınıf araçların fiyatları 2.113 TL’den lüks araçların fiyatlarıysa 6.650 TL’den başlıyor. Alsancak’ta ekonomik sınıf araçların 3 günlük kirası 2.575 TL iken orta sınıf araçların ise 2.809 TL.

Kocaeli
İstanbul, Bursa gibi büyükşehirlere ve ülkemizin tatil beldelerine açılan yapısı Osmangazi Köprüsü’ne yakınlığı sayesinde Kocaeli de sıklıkla araç kiralanan illerimizden. Özellikle hafta sonlarında İstanbul gezilecek yerleri ya da Sakarya’da konumlanmış Sapanca gibi turistik yerleri görmek isteyenler daha keyifli bir gezi için araç kiralıyor. Kocaeli’nin ilçelerinden Gebze’den temmuz ayı için 3 günlük ekonomik araç kiralama ücreti 2.701 TL’den, orta sınıf araç kiralama ücretiyse 2.777 TL’den başlıyor.

Antalya
Türkiye’de deniz tatili dendiğinde Muğla ile birlikte akıllara ilk gelen Antalya’daki havalimanları yaz mevsiminde tatil için Kaş, Olimpos, Alanya, Belek, Kemer ve Çıralı gibi popüler rotaları tercih eden seyahat severler tarafından dolup taşıyor. Şehri tercih eden kişiler otellerine kolayca varmak ve Antalya’nın güzelliklerini keşfetmek için araç kiralıyor. Antalya havalimanlarından 3 günlük araç kiralamak için fiyatlar şöyle: Kiralama işlemini Antalya Havalimanı’ndan yapacaksanız ekonomik araçlar için 1.497 TL, orta sınıf araçlar için 2.097 TL ve lüks araçlar için 3.616 TL ödemeniz gerekiyor. Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan yapacaksanız ekonomik araçlar için 1.785 TL, orta sınıf araçlar için 2.097 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

Bursa
Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış bir şehir olması sayesinde kültür gezilerinin vazgeçilmez duraklarından Bursa aynı zamanda güzellikleriyle ve huzurlu atmosferiyle de ünlü. Şehir içinde gezmek isteyenler de Osmangazi Köprüsü aracılığıyla ülkemizin kıyılarında huzurlu bir tatil yapmak isteyen seyahat severler de araç kiralama seçeneğini değerlendiriyor. Şehirde Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan ya da İnegöl gibi bir ilçe merkezinden 3 günlük ekonomik araç kiralama ücreti 1.700 TL iken üst sınıf bir araç kiralamak ise 2.600 TL.

Eskişehir
Ülkemizin üniversite okumak için en keyifli şehirlerinden Eskişehir de gezilecek yerlerle dolu bir rota. Sazova Bilim ve Kültür Parkı, Odunpazarı, Çağdaş Sanatlar Müzesi, Porsuk Çayı ve Frig Vadisi, şehre giden herkesin mutlaka görmesi gereken yerler. Gezilecek çok sayıda yerin olması Eskişehir’de araç kiralama hizmetini önemli kılıyor. Bu hizmetin ekonomik bir araçta temmuz ayı için 3 günlük ücreti şehir merkezinde 1.725 TL’den, orta sınıf bir araç için 2.355 TL’den, lüks bir araç içinse 5.293 TL’den başlıyor.

Muğla
Muğla’da iki tane havalimanı olmasına rağmen tatil yapacak çok sayıda seçenek var. Fethiye, Marmaris, Bodrum, Selimiye gibi popüler destinasyonların hepsi aynı şehirde olduğu için Marmaris gibi bazı seçenekler konum olarak havalimanlarından uzakta kalıyor. Böyle bir durumda da havalimanından Marmaris’e gitmek isteyen kişiler araç kiralayarak rotaya ulaşıyor. Aynı zamanda tıpkı İzmir’de olduğu gibi örneğin Bodrum’da yaşayan fakat Fethiye’yi görmek isteyen kişiler de araç kiralamayı tercih ediyor. Muğla’da temmuz ayında 3 günlüğüne binek araç kiralamak için gereken ücretler şöyle: Dalaman Havalimanı’ndan ekonomik araç kiralamak 2.115 TL’den, orta sınıf araç kiralamak 2.367 TL’den, lüks araç kiralamak ise 4.590 TL’den başlıyor. Milas Havalimanı’ndan araç kiralamanın fiyatları ise 1.800-14.000 TL aralığında değişiyor.

Gaziantep
Kültür ve gastronomi gezilerinin ülkemizdeki vazgeçilmez rotası Gaziantep de araç kiralama fiyatlarının merak edildiği şehirlerden. İlde gezilecek o kadar çok nokta ve tadacak o kadar çok yemek var ki, hepsini verimli bir şekilde gezmek ya da deneyimleyebilmek için konfordan ödün vermemek gerekiyor. Bu nedenle de Gaziantep’e giden seyahat severler havaalanından ya da şehir merkezlerinden araç kiralıyor. Bu hizmetten yararlanmak için aracınızı Oğuzeli Havalimanı’ndan almayı tercih ederseniz temmuz ayında 3 günlük ekonomik sınıf bir araç kiralamak için 1.475 TL, orta sınıf bir araç için 1.775 TL, lüks bir araç içinse 3.885 TL ödemeniz gerekiyor. Gaziantep merkezden almayı tercih ederseniz fiyatlar 1.275 TL’den başlıyor.

Adana
Gastronomi başkentlerimizden Gaziantep’ten bahsetmişken Adana’yı atlamak olmaz. Özellikle Adana Lezzet Festivali’nin yapıldığı dönemde farklı ülkelerden turistleri ağırlayan şehir, yılın her günü lezzet tutkunları tarafından tercih ediliyor. Adana kebap, lahmacun, içli köfte, çiğ köfte ve daha onlarca yemeği tatmak isteyenler de Taşköprü, Sabancı, Merkez Camisi, Seyhan Barajı başta olmak üzere şehrin güzelliklerini keşfetmek isteyenler de keyifli bir tatil için araç kiralama seçeneğini değerlendiriyor. Adana’da araç kiralama hizmetinin fiyatları şöyle: Şakirpaşa Havalimanı’ndan ekonomik bir araç kiralamak 1.785 TL’den, üst sınıf bir araç kiralamak 4.495 TL’den ve lüks bir araç kiralamak ise 5.670 TL’den başlıyor. Adana Merkez’de araç kiralama hizmetinin başlangıç fiyatı 1.751 TL.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.