ref: refs/heads/v3.0

Duty Free Shop Mağazası alış veriş limitleri nedir?

Duty free alışveriş limiti, Free Shop da neler var?, Free Shop alışveriş Nasıl Yapılır?, Duty free neden ucuz?

Gümrüksüz Duty Free Shop Mağazalarından yapılabilecek Alışveriş limitleri her ülke ve seyahat eden yolcunun statüsüne göre farklılık gösterebilmektedir. Bu noktada yolcuların gidecekleri ülkenin limitlerinin araştırılması ve takibi konusunda bireysel anlamda sorumludur.

GELİŞ (kişi başı maksimum limit)

Tütün Ürünleri

  • 3 Karton Sigara
  • 100 Adet Sigarillos
  • 50 Adet Puro
  • 250 Gr Kıyılmış Tütün
  • 250 Gr Pipo Tütünü

Alkollü Ürünler
100 Cl %22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler (şarap ve şampanya hariç)
200 Cl %22’den az alkol içeren alkollü içkiler (şarap ve şampanya dahil)

Diğer bazı ürünler

  • 600 Ml Parfüm
  • 5 Adet Parfüm Diğer ve Kozmetik
  • 1000 Gr Gıda Çay
  • 1000 Gr Gıda Çözünebilir Kahve
  • 1000 Gr Kahve
  • 2000 Gr Gıda Şekerleme ve Çikolata

GİDİŞ (kişi başı maksimum limit)

Tütün Ürünleri

  • 9 Karton Sigara
  • 300 Adet Sigarillos
  • 150 Adet Puro
  • 750 Gr Kıyılmış Tütün
  • 750 Gr Pipo Tütünü

Alkollü Ürünler
300 Cl %22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler (şarap ve şampanya hariç)
600 Cl %22’den az alkol içeren alkollü içkiler (şarap ve şampanya dahil)

Diğer bazı ürünler

  • 1800 Ml Parfüm
  • 15 Adet Parfüm Diğer ve Kozmetik
  • 3000 Gr Gıda Çay
  • 3000 Gr Gıda Çözünebilir Kahve
  • 3000 Gr Kahve
  • 6000 Gr Gıda Şekerleme ve Çikolata

Havalimanı Duty Free Free Shop fiyatları için tıklayın

El Bagajı Güvenlik Kuralları

Bağlantılı Uçuşlar (Transit)
Avrupa Birliği ülkeleri, İsviçre, İzlanda, Norveç, Hırvatistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur, Tayland, Güney Kore veya Malezya uçuşları için; el bagajınızda ambalajları 100 ml olan likit ürünleri 1 litre hacimli açılır-kapanır özel şeffaf poşetler içinde, Duty Free‘den yaptığınız likit ürün alışverişlerinizi özel mühürlü poşetler (Sealed Bag) içinde uçakta beraberinizde taşıyabilirsiniz.

Direkt Amerika Birleşik Devletleri, Kanada veya Bağdat Uçuşları
Duty Free‘den yaptığınız likit ürün alışverişlerinizi özel mühürlü poşetler (Sealed Bag) ile uçakta beraberinizde taşıyabilirsiniz. Likit alışverişlerinizin uçuş saatinden 45 dakika önce tamamlanması gerekmektedir. Likit ürün bulunmayan alışverişlerinizde zamanlama sınırlaması yoktur.

SIK SORULAN SORULAR

Duty Free Nedir?

Duty free, dilimize İngilizceden geçmiş bir kelimedir ve vergiden muaf anlamına gelir. Havalimanlarının dış hatlar terminallerinde vergiden muaf alanlar bulunur. Buralara konumlanmış mağazalara duty free shop ya da mağazası denir. Bu mağazalar vergiye tabi olmadığı için birçok ürün buradan uygun fiyatlara satın alınabilir.

Duty Free Nerede Olur?

Duty free, havalimanlarının dış hatlar terminalinin içerisinde bulunur. Dış hatlar terminaline girdikten sonra ilgili tabelalara dikkat ederek mağazanın yerini tespit edebilirsiniz.

Duty Free Alışveriş Ne Demek?

Duty free alışveriş, vergisiz alışveriş yapmak demektir. Herhangi bir yerde alışveriş yaparken özel durumlar olmadığı sürece satın aldığınız şeyler üzerinden devlete vergi ödersiniz. Duty free alışveriş noktalarında ise vergisiz alışveriş yaptığınız için ürünleri çok daha ucuza alabilirsiniz.

Duty Free Alışveriş Nasıl Yapılır?

Duty free alışveriş yapmak için yurt dışı uçuşların giriş ve çıkışlarında ilgili alana gitmeniz gerekir. Duty free tabelası yer alan noktaları gördüğünüzde doğru yerdesiniz demektir. Vergiden muaf olan bu mağazalardan alışveriş yapabilmek için pasaportunuzu göstermeniz gerekir. Bu tür mağazalardan satın alabileceğiniz şeyler yasalar dahilinde limitlerle belirlenmiş olduğu için alacağınız her ürün pasaportunuza işlenir.

Duty Free Mağazalardan Ne Kadar Ürün Alınabilir?

Dünyaca ünlü markaların ürünlerini satın alabileceğiniz duty free mağazalardan alışveriş yapmadan dönmek zordur, ama burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var: Limitler. Yurt dışına çıkarken uçak içinde yanınıza alabileceğiniz şeyler sınırlı olduğu gibi uçuşunuz tamamlandıktan sonra da duty free mağazasından alabileceğiniz şeyler sınırlandırılmıştır. Alışveriş yaparken bu durumları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle uçağa binmeden önce bazı ürünleri kayıtlı bagajın içerisinde koyamayacağınızı ve el bagajı hakkınızın da sınırlarla belirlenmiş olduğunu unutmayınız.

Duty Free Denilince Akla Ne Gelir?

Duty Free denilince akla uygun fiyatlı parfüm ve diğer kozmetik ürünlerinin yanı sıra ithal ürünler, çikolata vb. hediyelik eşyalar gelir. Özellikle lüks sınıfında yer alan ürünlerin normal mağazalarda daha fazla vergiye tabi olmasından dolayı, duty free noktalarından bu ürünleri çok daha uygun fiyatlara almak mümkündür.

Free Shop da neler var?

Vergiyle satılan birçok ürün duty free’lerde bulunur. Sigara, alkol, çikolata ve gıda ürünleri, parfümler ve kozmetik ürünler, saat ve aksesuarlar, spor malzemeleri, ev eşyası, oyuncak ve hediyelik eşya gibi şeyler satılır.

Free Shop alışveriş Nasıl Yapılır?

Türkiye’den yurt dışına seyahat ederken havalimanında pasaport kontrolünden sonra ya da Türkiye’ye giriş yaparken pasaport kontrolünden hemen sonra gümrüklü alanda duty free mağazalarından pasaportunuzu beyan ederek alışveriş yapabiliyorsunuz.

Duty free neden ucuz?

Hava, kara ve deniz sınırlarındaki duty free mağazalarındaki ürünler, gümrük vergileri ve KDV gibi vergiler ödenmeden satılır. Bu sayede özellikle vergi oranı yüksek olan ürünler normal fiyatlarına göre çok daha uygun fiyatlarla satışa sunulur.

  1. Haitham said salm Awad dedi ki:

    Benim geçin alışveriş yaptım faturası almadım