ref: refs/heads/v3.0

Kabin memuru kimdir? Görevleri nelerdir?

Kabin memuru olmak için ne gerekiyor?,Kabin memuru kaç saat çalışıyor?,Hostes olmak için hangi bölüm okunmalı?,Göz bozukluğu Hostesliğe engel mi?,Hostes olmak için kaç kilo olmalı?,Kabin memuru dil bilmek zorunda mı?

Kabin memuru uçak yolcularına hizmet eden, onların rahatını ve güvenliğini sağlamaya çalışan kişidir.

KABİN MEMURU GÖREVLERİ

Uçağın hareketinden önce yapılan toplantıya katılır ve yönergeyi okur, – Uçağın içinin temizliğini kontrol eder, – Arka sağ ve sol güvenlik önlemlerini kontrol eder, – Yolcuların uçağa yerleşmesine yardımcı olur, – Özel yardıma ihtiyacı olan hasta, yaşlı vb. yolcularla ilgilenir, – Yolculara hava durumu, uçuş koşulları ve tehlike halinde yapılması ve yapılmaması gereken davranışlar hakkında bilgi verir, – İçecek ve yemek servisleri yapar, – İniş hazırlıklarını yapar ve yolcuların güvenlik içinde inişlerini sağlar. Daha geniş bilgi için Kabin memurunun görev ve sorumlulukları nedir?

KABİN MEMURUNUN KULLANDIĞI ALET VE MALZEMELER

Çeşitli yiyecek ve içecek ikram malzemeleri, – İkram arabası.

KABİN MEMURU MESLEĞİNİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Kabin memuru olmak isteyenlerin: – Aynı anda bir çok şeye dikkat eden, – Kuralları uygulayabilen, – İnsanlara hizmet etmekten, güçsüzlere yardım etmekten hoşlanan, – Uzun süre ayakta durabilen ve güç koşullarda vücut dengesini koruyabilen, – Güler yüzlü, dışa dönük, tedbirli, temiz ve düzenli kimseler olmaları gerekir.

KABİN MEMURUNUN ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Kabin memuru havaalanında ve uçak içinde görev yapar. Çalışma ortamı temiz, gürültülü, basınç değişiklikleri gösteren, sarsıntılı, kapalı ve dardır. Çalışma ortamında devamlı değişen insanlarla etkileşim halindedir. Kabin memurlarının çalışma saatleri çok değişik olup, gece, gündüz, hafta sonu görev yapabildikleri gibi bayramlarda nöbet de tutabilirler. Kabin memurluğu seyahat etmeye ve yeni insanlar tanımaya olanak veren bir meslektir.

KABİN MEMURU ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ OLANAKLARI

Türk Havayolları ve diğer yerli havayolu şirketlerinde genellikle uçuş görevlerinde, nadiren de yer hizmetlerinde çalışabilirler.

KABİN MEMURU MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

Mesleğin eğitimini veren formel bir eğitim kurumu yoktur. Genellikle havayolu şirketleri hizmet-içi eğitim kapsamında eğitim vermektedirler. Türk Hava Yolları’nda Kabin Memurları Temel Eğitim Programı adı altında mesleğin eğitimi verilmektedir.

KABİN MEMURU EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

Kabin Memuru adaylarına Türk Hava Yolları’nda kabin memurları temel eğitim programı doğrultusunda 6 haftalık bir kurs düzenlenir. Bu kursta, kabin memuru görev ve sorumlulukları, yemek servisi, tiplerine göre uçaklar (B-737 tipi vb.), uçuş teorisi, meteoroloji, havacılık İngilizcesi, ilk yardım, insan ilişkileri, uçuş güvenliği, anons, diksiyon konularında dersler verilir.

KABİN MEMURU MESLEKTE İLERLEME

Meslekte en az 5 yıl çalışmış, tecrübeli, istenilen niteliklere sahip olanlar amir olabilirler (kontrol hostesliği gibi). – Kabin memurluğu eğitiminde öğretmenlik görevi alabilirler.

Kabin memuru olmak için ne gerekiyor?

Kabin memuru olabilmek için en önemli şartlarda biri 18 yaşını doldurmuş olmaktır. Ayrıca yurtiçinde ya da yurtdışında lise mezunu olmak ve SHGM’nin yetki verdiği sağlık kuruluşundan psikolojik ve fiziksel yeterlilik belgesi almış olmanız gerekmektedir.

Kabin Memurluğu Pozisyonu ne ifade eder?

Yolcu taşımacılığı yapan hava araçlarında gerekli emniyet ve güvenlik önlemlerinin uygulanmasından ve yolcu konforundan sorumlu görevliler “kabin memuru” ya da “kabin görevlisi” olarak tanımlanmaktadır.

Kabin memuru kaç saat çalışıyor?

Pilot ve kabin memurlarının aylık uçuş saati  100 saat, Yıllık uçuş saati de 900 saat

Hostes olmak için hangi bölüm okunmalı?

Hostes olmak için en az lise mezunu olmak şartı bulunmaktadır. Bir çok havayolu firması, istihdam edecekleri hosteslere mesleki eğitim fırsatı sunmaktadır. Aynı zamanda üniversitelerin iki yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri önlisans programından mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.

Göz bozukluğu Hostesliğe engel mi?

Keratokonus Geçmişte tanısı, tedavisi ve ameliyatı olanlar da dahil, tüm adayların işe alımı uygun değildir. Miyopi Her bir göz için ayrı ayrı -5 (beş) Derecenin üstü olan tüm adayların işe alımı uygun değildir. SHGM Kabin memurları sağlık talimatı

Hosteslik Sözel mi?

Hostes olmak isteyen şahıslar için ilk adım başvuru sürecidir. Bırakılan CV sonucunda hostes olma konusunda onay sağlanırsa mülakata tabi tutulurlar. Bu elemeler yazılı ve sözel sınavlarla gerçekleştirilir. Yapılan testler içerisinde değerlendirme testleri olsa da zeka ve dil testleri de yapılmaktadır.

Hostes olmak için kaç kilo olmalı?

Aday en fazla 67 kg olabilir. En az 45 kg olabilir. Erkek Adaylar icin boy limitleri 170 – 190 cm arasidir. Bayan Adaylar icin boy limitleri 160 – 180 cm arasidir.

Kabin memuru dil bilmek zorunda mı?

Hostes olmak için lise mezunu olmak da yeterli olabiliyor. Ancak tercih sebebi, lisans mezunu olmaktır. Yurt dışı uçuşu yapacak hostesler için, en az bir yabancı dil bilmesi mecburidir. Eğer tek yabancı dil biliniyorsa, iyi derecede İngilizce olması avantaj olacaktır.

Hostes olmak için hangi seviyede İngilizce?

Özellikle de kabin memuru olmak istiyorsanız. Meslek hakkında eğitim alırken Türkçeyi kullanabilirsiniz ancak, sertifikaya hak kazanabilmeniz için B1 seviyesinde İngilizce bilginizin olduğunu kanıtlamak ve sertifikanızı alabilmek için yabancı dil sınavından geçmek zorundasınız.

Kabin memuru kaç puan?

Tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü 2021 taban puanları en düşük 179,27957, en yüksek 332,37109’dur. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü 2021 başarı sıralaması en düşük 1737336, en yüksek 302910’dir.

Hostesler kaç yaşına kadar çalışıyor?

Aslında THY kabin memurlarını 45 yaşına kadar uçuruyor, ondan sonrasını yöneticilerin insafına bırakıyor. Yöneticiler 45 yaşındaki kabin memurunun uçuculuk görevini bir ya da iki yıllık uzatmalarla 48 yaşına kadar çıkarabiliyorlar.

Hostesler ilk yardım biliyor mu?

Eğitim sonunda her kabin memuru, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ‘ilk yardım’ belgesi alıyor.

Hostesler hamile kalabilir mi?

Uçuş görevlisi hamile kalabilir mi? Bazı havayolları kabin görevlilerine göreve başladıktan sonra “En az 3 yıl hamile kalamazsınız” şeklinde şartlar sunabiliyor. Anlaşma şartlarını havayolu firması belirliyor

ETİKETLER: ,

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.