ref: refs/heads/v3.0

Bangkok nasıl gidilir nerede kalınır ne yenir?

Bangkok Ne Zaman Gidilir,Bangkok Nasıl Gidilir,Bangkok Ulaşım,Bangkok Gezilebilecek Yerler,Bangkok Kültür ve Eğlence,Bangkok Festival ve Fuar,Bangkok Yeme İçme,Bangkok Alışveriş,

Chao Phraya Nehri (Mae Nam Chao Phraya)’nin bulunduğu düzlükte, Tayland Körfezi yakınlarında yer alan Bangkok, Tayland’ın başkentidir. Ülkenin en kalabalık kenti olan Bangkok, ekonomi, politika, kültür, ticaret, eğitim ve ulaşım merkezidir. Güney Asya’nın kalbinde yükselen Bangkok, yine Güney Asya’nın en önemli ekonomi ve finans merkezidir.

Bangkok Ne Zaman Gidilir

Bangkok’ta hava sıcaklığının çok değişmediği tropikal bir iklim vardır. Yıl içerisinde genelde sıcaklık 30 derecedir. Sıcaklık konusunda dünyaca üne sahip olan Bangkok, en sıcak şehirlerden biridir. Bu sıcaklıklar ve bulunduğu coğrafi konum nedeniyle Mayıs’tan Ekim sonuna kadar muson yağmurları vardır.

Kasım – Nisan arası nem açısından daha rahat bir seyahat geçirebilirsiniz. Yağışın ve sıcaklığın daha az olduğu Kasım – Şubat ayları arası Bangkok’a gitmek için doğru tarih diyebiliriz.

Bangkok Nasıl Gidilir

Bangkok, Pattaya ve Phuket gibi tatil noktalarına gitmeyi planlayanların da uğrak noktası olduğundan dolayı Thai Airlines ve Türk Hava Yolları’nın direkt seferleri var. İstanbul’dan dokuz buçuk saatlik bir uçuşun ardından Bangkok’a ulaşıyorsunuz. Emirates ile Dubai, Singapur Havayolları ile de Singapur aktarmalı olarak da Bangkok’a ulaşabilirsiniz. Air Astana, Aeroflot, Malaysia Airliens ve Tyrolean Havayolları da Bangkok’a ulaşmak için kullanabileceğiniz diğer firmalar.

Bangkok Ulaşım

Bangkok biraz farklı bir şehir mesela dünyada yer altından giden metro burada sky train, yani gök treni adıyla bilinir ve yerden yukarıda gidecek şekilde tasarlanmıştır. Karmaşık Bangkok trafiğine girmeden güvenli ve rahat bir şekilde şehir merkezindeki çoğu noktaya bu yolla gidebilirsiniz. Havaalanına ise direkt raylı sistem var. Suvarnabhumi Havalimanı’ndan expres hat için 150-200 Baht, normal şehir treni için 20-50 baht arasında bir ücret vererek bu trenlere binebilir hatta Phaya Thai istasyonunda gök trenine, Makkasan istasyonunda metroya geçiş yapabilirsiniz.

Saen Saep Kanalı ve Chao Phraya Nehri’ne gidecekler teknelerden faydalanabilirler. Şehrin ulaşım yükünün bir kısmı da otobüs ve minibüsler tarafından çekilmektedir. Siam Square gibi bölgelere metro olmadığından dolayı klimasız olan kırmızı ve mavi beyaz otobüsler ile klimalı mavi-sarı renkteki otobüsleri kullanabilirsiniz. Klimasız otobüslerde 10 baht olan bilet fiyatı klimalılarda 15-30 arası değişiyor.

Sarı ve yeşil renkli olan taksiler bireyler tarafından işletiliyor, kırmızı – mavi olan taksiler ise firmalar tarafından bu yüzden daha güvenilir. Taksimetreye ek olarak takside minibüslerdekine benzer bir fiyat listesi de bulabilirsiniz.

Bangkok ve ulaşım demişken tuk-tuk’tan bahsetmemek olmaz. Bu etrafı açık araca binmeden önce biraz pazarlık etmelisiniz. Turistlere yüksek fiyatla hizmet veriyorlar, yine de farklı bir deneyim.

Bangkok toplu taşıma
Suvarnabhumi Havalimanı’ndan (BKK) 25 km uzaklıkta olan şehir merkezine otobüs veya trenle gidebilirsiniz. Tren en hızlı ve ucuz ulaşım yolu olmakla beraber bilet ücreti 1,75 ile 3 avro arasında değişiyor. Kent merkezine 15-25 dakikada ulaşabilirsiniz.
Havalimanından ortalama süre: 20 dakika

Havalimanından uzaklık: 25 km

Bangkok Taksi 
Bangkok şehir merkezine dört kişi anlaşmalı olarak mini-bus adı verilen taksilerle gitmek isterseniz kişi başı 8 avro, iki kişi seyahat etmek isterseniz kişi başı bagaj ücretleri ve vergilerle beraber 10 avro ödemeniz gerekiyor.

Bangkok Gezilebilecek Yerler

Sahip olduğu çok sayıda kültürel mekan Bangkok’u dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri yapmaktadır. Batıya ayak uydurmuş bu modern kent, gösterişli ve heybetli bir görünüme sahiptir. Çok sayıda tapınak, Buddha heykelleri ve Kraliyet yapıları kentin eski ve özgün yönünü ortaya koymaktadır.

Th Ratchawithi’de yer alan Abhisek Dusit Throne Hall (Abhisek Dusit That Salonu), Avrupa’yı ziyaret eden ilk Tayland Kralı Chulalongkorn tarafından inşa edilmiştir. Kraliyet binası olan bu yapı batı tarzından etkilenmiş bir Tayland mimarisi örneğidir.

Ko Ratanakosi’de bulunan Emerald Buddha Tapınağı, 66 cm yüksekliğindeki Emerald Buddha figürünü barındıran mimari bir harikadır. Budizm tarzıyla dikkat çeken bu tapınak, insanı hipnotize eden bir görünüme sahiptir.

Ko Ratanakosin’de yer alan Wat Mahatat, Güney Asya’nın Budizm eğitimi verilen en önemli merkezidir. Bu tapınak ziyaretçi ve keşişlerle doludur.

Eski Tarihi Kent (Meuang Boran), muhteşem bir mimari alandır. Kentin klasik eski binaları burada muhafaza edilirken, yine Bangkok’un gökdelenleri bu açık hava müzesinde tüm ihtişamıyla durmaktadır. Ketin en önemli turistik değerleri burada yer alır.

Silom’da bulunan Lumphini Parkı, kentin en büyük yeşil alanıdır. Bu park kentin gürültüsünden ve kalabalığından kaçmak için ideal yerlerden biridir.

Bangkok Kültür ve Eğlence

Bangkok, ülkenin kültür başkentidir. Kentte çok sayıda tiyatro, kültür merkezi, sanat galerisi bulunmakla beraber festivaller ve diğer kültürel etkinlikler sosyal yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Özellikle kentte yer alan yüzlerce Budist tapınak, Bangkok’un kültürel kimliğini yansıtır. Bangkok’un kültürünü ortaya koyan diğer unsurlardan biri de gece yaşamıdır. Kenti uyurken görmeniz mümkün değil.

Ko Rattanakosin’de yer alan Tayland Ulusal Galerisi, Tayland sanatının en önemli merkezlerinden biridir.

Bangkok’da birkaç tane önemli sahne sanatları merkezi bulunur. Kente özgü Likay, Khon ve Lakon Nai klasik dans ve tiyatro tarzları bu mekanlarda sahnelenir.Chalermkrung Kraliyet Tiyatrosu (Sala Chaloem Krung), kış mevsimi boyunca Khon geleneksel Tayland dansının en güzel örneklerine ev sahipliği yapar. Yıl boyunca, diğer çeşitli sahne sanatları burada sahneye konur. Ptravadi Tiyatrosu ve Bangkok Ulusal Tiyatrosu da kentin diğer tiyatro mekanlarındandır.

Tayland Kültür Merkezi, geleneksel şovların ve çeşitli kültürel performansların icra edildiği sahne sanatları merkezlerindendir.

Bangkok, yıl boyunca kutlamalar ve festivallerle meşguldür. Bangkok Songkran Festivali (12-14 Nisan), geleneksel Tayland Yeni Yılı’dır. Kral’ın Doğum Günü Kutlamaları (5 Aralık), Kral Bhumibol Adulyadej’i anma günüdür. Anma günü boyunca sürüp giden kutlamalarda, ülkenin her tarafında binalar süslenir ve Büyük Saray (the Grand Palace)’ın bulunduğu alan saygıdeğer Kral için aydınlatılır.

Bangkok, çok sayıda spor aktivitesi için elverişli bir kenttir. Tenis, jimnastik, yoga, boks, yüzme ve golf başlıca spor aktivitelerindendir. Meuang Boran, uzun ve rahat bisiklet yollarıyla ön plana çıkar. Burası aynı zamanda piknik yapmaya elverişli geniş yeşil alanlarla doludur.

Bangkok, gece hayatının en iyi yaşandığı dünya kentlerinden biridir. Gece kulüpleri, diskolar, barlar ve diğer eğlence mekanları her türlü tercihe cevap verebilecek niteliktedir. Khao San Yolu ve Kraliyet Kenti Sokağı (Royal City Avenue), kentin en önemli gece eğlencesi yerleridir.

Bangkok Festival ve Fuar

Çin Yeni Yılı Kutlamaları – Ocak Ayı

Bangkok Songkran Festivali – Nisan ayı

Pirinç Ekim Festivali – Mayıs ayı

Kralın Doğumgünü Kutlamaları – 5 Aralık ( 3 gün öncesinden askeri geçişlerle başlayan etkinlikler bugün kutlamaya dönüşür.

Loi Krathong – Kasım ayında yapılır. Dilek balonlarının gökyüzüne uçurulduğu, ışık festivalidir.

Bangkok Yeme İçme

Dünyadaki tüm mutfaklardan tatmak istiyorsanız Bangkok’u mutlaka ziyaret etmelisiniz. Kentin her noktasında bir restoran ya da bir sokak satıcısıyla karşılaşırsınız. Ağzının tadını bilen herkes, her şeyden tatma imkanına sahiptir. Kentte her kategoriden her tadın sunulduğu restoranlar bulunmaktadır.

Bang Lamphu (Hint, Yahudi, özellikle Çin ve Tayland lezzetleri), Phahurat (Hint), Silom Yolu (Tayland, deniz ürünleri, suşi), Siam Meydanı (Avrupa mutfağı), Soi Lang Suan (Asya, Avrupa, Tayland) ve Sukhumvit Yolu (kozmopolit) kentin en önemli yiyecek caddeleridir.

Bangkok Alışveriş

Mutfak kültürünün yanı sıra Bangkok, alışveriş kültürüyle de övünen bir kenttir. Başkent, sunmuş olduğu geniş alışveriş olanaklarıyla oldukça zengin bir alışveriş dünyasına sahiptir. Cadde pazarları, lüks alışveriş merkezleri, moda butikler, mağazalar ve geçici pazarlar sınırsız alternatifler sunmaktadır.

Lat Phrao’da yer alan Chatuchak Hafta Sonu Pazarı, ülkenin en büyük alışveriş pazarıdır. Dünyadaki alışveriş pazarlarının en güzel örneklerinden olan bu pazarda her şeyi bulabileceksiniz. Ev eşyaları, elbiseler, Tayland el sanatları, yiyecekler, hayvanlar, aksesuarlar ve daha ne isterseniz bu pazarda satılmaktadır.

Siam Paragon ve CentralWorld (Dünya Merkezi) alışveriş merkezleri, Güney Asya’nın en büyük ve en zengin iki alışveriş merkezidir. Siam Meydanı, kentin en önemli alışveriş yerlerindendir.
Bu meydanın alışveriş dünyasının kalbi olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Bangkok THY Bilet satış ve Ofis bilgileri

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.