ref: refs/heads/v3.0

Bursa Nasıl gidilir, Nerede kalınır, Ne yenir?

Bursa’da Gezilebilecek Yerler, Bursa’da Kültür ve Eğlence, Bursa’da Yeme İçme, Bursa’da Alışveriş

Bursa Genel Bilgiler

Marmara Bölgesi’nin güneydoğusunda yer alan Bursa’nın Marmara Denizi’ne 135 km kıyısı vardır. M.Ö. 4000’li yıllara dayanan uzun tarihiyle Bursa, Musevi, Hıristiyan ve İslam Semavi dinlerine ait çok sayıda tarihi ve dini mabede ev sahipliği yapmaktadır. Bursa ili 17 ilçeden oluşur

Bursa Yenişehir Havaalanı
Bursa Yenişehir Havalimanı uçuş bilgileri

Bursa’da Gezilebilecek Yerler

Bursa Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Kentte özellikle Hıristiyan ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda tarihi eser yer almaktadır. Benzersiz doğal alanları, kaleleri ve surları, sayısız kilise, cami ve sinagogları, türbeleri, çok sayıda müzesi, medreseleri, hanları, hamamları, köprüleri ile Bursa, yerli ve yabancı turistler için cazip şehirlerimizdendir.

Bursa THY Uçak bileti satış ofisleri

İznik Antik Kenti Bursa’nın güneydoğusunda, merkeze 86 km uzaklıkta yer alır. İznik Antik Kenti Bursa’ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken en önemli tarihi mekandır. Bu tarih hazinesi bir açık hava müzesini andırır. Dört imparatorluğa başkentlik yapmış ve tarihteki ilk Türk başkenti olan İznik, Hritiyanlık dünyası için büyük önem taşıyan ve çeşitli kararlarla sonuçlanan 1. ve 7. konsollara da ev sahipliği yapmış çok önemli bir yerleşim alanıdır. Kentte çok sayıda müze ve antik kalıntı ziyaretçilerini beklemektedir.

Cumalıkızık ilçesi evleriyle ünlü iken Mudanya güneş ve deniz turizmi için oldukça popüler bir ilçedir.

Yıldırım Camii ve Türbesi, Yeşil Cami ve Türbesi, Emir Sultan Camii ve Türbesi, Ulu Camii, Hüdavendigar Camii ve Külliyesi, Gerus Sinagogu, Ets Ahayim Sinagogu, Mayor Sinagogu, Fransız Kilisesi, Koimesis Kilisesi, Aziz Tryphonos Kilisesi, Bursa Kalesi, İznik Kalesi, Kestel Kalesi şehirdeki sizi büyüleyecek diğer tarihi mekanlardır.

Bursa’da Kültür ve Eğlence

Şehirde el sanatları kültürü oldukça gelişmiştir. İpek kumaşı, halı, kilim ve keçe ile ilgili el sanatları geçmişte oldukça yaygınken günümüzde bu tür el sanatlarının yerini fabrikalar almıştır. İpekböcekçiliğinin yaygın olmasına paralel olarak şehirde ipekli kumaş sektörü oldukça gelişmiştir. İpekböcekçiliğinin yanı sıra kofun, saraçlık, bıçakçılık, semercilik, İznik seramiği ve çorap dokumacılığı kentte yaygın olan diğer geleneksel zenaatlardır. Özellikle İznik seramiği dünyaca ünlüdür. Bu ilçeye özgü seramik ürünleri dünyanın dört bir yanında çok sayıda müzede sergilenmektedir.

Halk müziği de şehir kültürünün önemli bir unsurudur. Yöresel müzikte, çok sayıda müzik aleti kullanılır. Darbuka, davul ve zurna, keman, klarnet, akordeon ve bağlama kente özgü halk oyunlarına eşlik eder.

Kentin 36 km güneyinde bulunan Uludağ Türkiye’nin en popüler kayak merkezidir. Uludağ, kayağın yanı sıra, trekking, kamp ve yazları piknik için çok elverişlidir.

Bursa’nın 135 km uzunluğundaki sahil şeridi boyunca çok sayıda plaja rastlanabilir. Karacabey, Mudanya, Bayramdere, Kurşunlu, Mesudiye, Eğerce ve Esence plajları deniz ve güneş tatili için alternatif yer arayanlara muhteşem seçenekler sunar. Ayrıca, Ulubat (Apolynot) ve İznik göllerindeki plajlar da tercih edebileceğiniz diğer plajlar arasındadır.

Kentte Termal turizmi de oldukça yaygındır. Bursa’da çok sayıda kaplıca bulunur. Çitli’deki su kaynakları, Minezi ve Akarca Köyleri, Ilıcaklı, Çekirge, Oylat, Dumbuldek kaplıcaları ve daha fazlası hem sağlık amaçlı faydalanmak hem de doğayla bütünleşmek için çok elverişli ortamlar sunar.

Kentte kuş cennetleri de mevcuttur. İznik Gölü, Uludağ, Ulubat Gölü ve Karaçay Deltası çok sayıda farklı kuş türünün barındığı yerlerdir.

Bursa’da Yeme İçme

Zengin şehir mutfağı daha çok Osmanlı yemek kültürünü yansıtır. Bursa mutfağı geleneksel Türk yemeklerine yeni tatlar katmıştır. İskender kebabı, inegöl köftesi, kemalpaşa tatlısı, kestane şekeri ve mihaliç peyniri Türk mutfağının zenginliğine zenginlik katan, Bursa’ya özgü popüler yemek ve tatlılardır.

Çorbalar: Tarhana, dede, sipsi, balık, oğmaç, işkembe.
Sebze yemekleri: Etli kereviz, kestaneli ve zeytinyağlı lahana dolması.
Et yemekleri: Döner kebap, mumbar dolma, ciğer sarma, inegöl köfte, damat paça.
Tatlılar: Kestane şekeri, cennet köşkü, dilberdudağı, ramazan helvası, cevizli baklava, peynirli kemalpaşa tatlısı, incir dolması, zerde, kaymaçina.
Börekler: Ceviz dolması, söble, yufkalı paça.

Bursa’da Alışveriş

Bursa, tüm dünyada kendine özgü ipek dokuması, eşyalar ve havlular ile ünlüdür. Aynı şekilde İznik seramiği de bilinir. Bedesten (Kapalı Çarşı) geleneksel ürünler için kentin en ünlü alışveriş merkezidir. Bedesten’in hemen üzerinde bulunan Orhan Camii’nin yanındaki Koza Han (ipek üreticileri pazarı) kaliteli ipekten eşyalar satın almak için en uygun yerdir. İpek bluzlar, elbiseler, kaşkoller, masa örtüleri ve ipekten yapılma pek çok giysi ve aksesuarı burada bulabilirsiniz.

Kapalı Çarşı sizlere farklı alternatifler sunmaktadır. Bursa’ya özgü havluları buradan satın alabilirsiniz. Zafer Plaza ünlü markaların butiklerini bünyesinde barındıran diğer bir önemli alışveriş yeridir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.