ref: refs/heads/v3.0

Çanakkale’ye nasıl gidilir nerede kalınır ne yenir?

Çanakkale’ye Ne Zaman Gidilir,Çanakkale’ye Nasıl Gidilir,Çanakkale’de Ne Yenir Ne İçilir,Çanakkale’de Gezilecek Yerler,Çanakkale’de Festival ve Fuarlar,Çanakkale’de Nerede Kalınır

Tarihte gerçekleşen savaşlardan dolayı Destanını tüm Dünyanın bilindiği Çanakkale, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti konuk ediyor. Doğasıyla da misafirlerini kendine hayran bıraktıran Çanakkale mutlaka gezip görülmesi gereken yerlerden biri…

Çanakkale Nerededir?

Çanakkale, Türkiye’nin kuzeybatısında bulunur. Kuzeyde Edirne ve Tekirdağ, doğusunda Balıkesir’e komşudur. Çanakkale il sınırları içerisinde ayrıca Bozcaada, Gökçeada ve Tavşan adaları da yer almaktadır. 12 ilçesi vardır. İl merkezi Çanakkale Boğazı’na yakın kurulmuştur. Çanakkale Boğazı’ndan Asya – Avrupa arası (Eceabat – Çanakkale arası) geçişler feribot ile sağlanır.

Çanakkale’ye Ne Zaman Gidilir?

Çanakkale Marmara’nın sonunda ve Ege’nin başladığı yerde kurulmuş bir şehir. Bu nedenle hem Marmara hem de Ege iklimini görmek mümkün. Kışları yağışlı, yazları ise sıcaktır, şehir boğaza sahip olduğu için yaz kış rüzgar eksik olmaz. Tatil için şehre gelenlerin tercih ettiği dönem ise genellikle mayıs-eylül arası. Özellikle deniz kenarında bulunan yerleşim yerlerinde imbat kelimesi ile sıkça karşılaşabilirsiniz. İmbat Ege’de denizden karaya esen rüzgara verilen addır.

Çanakkale’ye Nasıl Gidilir?

Çanakkale’ye uçakla ve karayolu ile ulaşım sağlanıyor. Ankara’dan direkt İstanbul’dan ise aktarmalı olarak uçuş bulunabilir. Uçuşlar Ankara’dan 1 saat 20 dakika, İstanbul’dan ise aktarma ile 2 saat 20 dakika sürüyor. Çanakkale Havalimanı uçuş bilgileri

Çanakkale Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Çanakkale Havalimanı, şehir merkezine 5 km uzaklıkta yer alıyor. Başta Ankara ve İstanbul için düzenlenen karşılıklı seferler olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasına direkt ve aktarmalı uçuşlar da gerçekleştiriliyor. Çanakkale Havalimanı’ndan şehir merkezine ve şehrin birçok noktasına ulaşım alternatifleri bulunuyor.

Taksi
Çanakkale Havalimanı’ndan şehir merkezine hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlamak için taksi alternatifini değerlendirebilirsiniz. İç hatlar terminal kapısının önünden günün her saati rahatlıkla bulabileceğiniz ticari taksilerle şehir merkezine ve şehrin birçok noktasına ulaşmak mümkün.

Otobüs
Çanakkale Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için belediye otobüslerini de tercih edebilirsiniz. Çanakkale Havalimanı giriş nizamiyesinin dışındaki duraktan Ç8 nolu otobüsle; Necippaşa Camii,Kordon-İskele, Demircioğlu Caddesi, Atatürk Caddesi, Troya Caddesi, Eski Tansaş, Atatürk Caddesi, Demircioğlu Caddesi, İskele, Kordon, Necippaşa Camii güzergahı üzerinden şehir merkezinin birçok noktasına ulaşabilirsiniz.

Araç Kiralama
Çanakkale Havalimanı çevresinde bulunan araç kiralama ofisleri ile ihtiyacınıza uygun araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, şehrin dilediğiniz noktasına ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çanakkale’de Ulaşım

Çanakkale’ye İstanbul’dan aktarmalı, Ankara’dan ise direkt uçuş bulunabiliyor. Çanakkale Havalimanı şehrin 5 km dışında yer alıyor. Uçak seferleri doğrultusunda havalimanından şehir merkezine ve şehir merkezinden havalimanına Çanakkale Belediyesi tarafından servisler düzenleniyor. Kordonboyu, Atatürk Caddesi, Tansaş Kavşağı’nı kullanarak havalimanına ulaşıyor. Servis aynı güzergahı kullanarak Kordonboyu’na dönüyor. Çanakkale Havalimanı Araç kiralama şirketleri

Çanakkale’de Ne Yenir Ne İçilir?

Çanakkale bir deniz şehri olduğu için deniz ürünleri favori lezzetler arasında. Özellikle Eylül ayında başlayan Çanakkale’nin sardalya balığı önemli bir lezzettir, tavası harika olur. Şehrin her yerinde zeytin ağaçlarını görebilmeniz mümkün. Zeytinyağlı mezeleri ise harikadır. Çanakkale’ye geldiğinizde mutlaka denemelisiniz denebilecek lezzet meşhur peynir helvasıdır.

Peynir Helvası: Şehrin tanınmış lezzetidir peynir helvası. Koyun sütü ve peynirden yapılan bu harika lezzeti denemeden şehirden ayrılmayın. Kordonboyunda, tarihi saatin hemen yanında bulunan Babalık isimli işletme peynir helvasında çok köklü bir geçmişe sahip.

Ezine Peyniri: Ezine peynirinin ününü duymayan kalmamıştır. Ezine ilçesinden geçerken yol boyunda onlarca üreticinin satış mağazasını görebilir ve nefis peynirlerinden tadarak alabilirsiniz. Peynir için önerilen yerlerden bazıları ise Yükseloğulları ve Salih Kahraman.

Zeytin: Şehirden çıktığınız andan itibaren yol boylarında yamaçlarda zeytin ağaçlarını göreceksiniz. Yeşil zeytinde kırma ve çizik, siyah zeytindeyse sele zeytini meşhurdur.

Zeytinyağı: Yemeklerde, salatalarda, mezelerde kullandığımız zeytinyağının en çok üretildiği yerlerden biridir Çanakkale. Erken hasat yapılan zeytinyağı en değerlisidir. Küçükkuyu ziyaretinizde zeytinyağı müzesini gezerek eski insanların zeytinyağını nasıl yaptıklarını görebilirsiniz.

Çanakkale’de Gezilecek Yerler

Gelibolu Tarihi Yarımadası

Büyük savaşlara ev sahipliği yapmış bu toprakların her yanı tarih dolu. Şehitler Abidesi, Atatürk’ün savaş zamanı karargah olarak kullandığı Bigalı Köyü, savaşta tüm askerlerin şehit olduğu 57. Alay Şehitliği, Atatürk’ün savaş zamanında düşmanı gözlerken bir kurşun sonucu saati parçalanarak hayatta kaldığı Kemal Yeri, çıkarma sırasında büyük çatışmalar yaşanan Seddülbahir, Conkbayırı ve Kilitbahir gezilecek en önemli yerler.

Saat Kulesi

Vapur iskelesinin hemen yanında yer alan tarihi Saat Kulesi 140 yıllık bir geçmişe sahip. Şehrin simgelerinden olan Saat Kulesi’nde fotoğraf çekilmeden şehirden ayrılmayın.

Aynalı Çarşı

Adı türkülerde yaşatılan Aynalı Çarşı kentin en çok ziyaret edilen yerlerinin başında geliyor. Saat Kulesi’nin hemen arkasında yer alan çarşıda yöreye özgü hediyelikler bulabilir ve alabilirsiniz.

Truva Atı

Dünyada milyonların izlediği Truva filminde kullanılan Truva atı heykeli filminden sonra Çanakkale’ye hediye edildi. Kordonboyu’nda yer alan Truva atı şehre ziyarete gelenlerin görmeden veya fotoğraf çektirmeden ayrılmadıkları yerdir.

Adatepe Köyü

Ege’nin en güzel köylerinden birisi Adatepe. Küçükkuyu’dan özel aracınız ya da taksi ile köye ulaşabilirsiniz. Köyün en büyük özelliği Kaz dağlarının eteklerinde kurulması sayesinde oksijeni bol olması. Köyün girişinde bulunan koca çınarın altında yörenin otlarından yapılan adaçayını içmeyi unutmayın.

Truva Antik Kenti

Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan at ülkemizin gururlarından biri. Büyük bir tarihi değeri olan Truva Antik Kent Çanakkale şehir merkezinden 30 km uzaklıkta. Şehre geldiğinizde ziyaret edilecek yerlerin başında gelir. Truva’yı Müzekart ile ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

Bayramiç Ayazma

Bol oksijenli temiz havada Kaz dağlarının eteklerinde keyifle vakit geçirmek için harika bir yer. Eyvah Eyvah filminde de yer alan Ayazma Bayramiç Evciler köyüne 5 km uzaklıkta.

Yeşilyurt Köyü

Yeşilyurt Köyü şehrin yoğun ziyaret noktalarından birisi. Köyde butik otel işletmeciliği gelişmiştir. Kaz Dağları’nın eteklerinde, Ege Denizi’ne karşı muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini büyülemeyi başarır.

Assos

Kentin en popüler ziyaret noktalarının başında gelir. Assos için butik oteller cenneti de denebilir. Behramkale köyünde yer alan Assos Antik Kenti’nde günbatımı bir başka güzeldir.

Bozcaada

Ülkemizin en popüler adasıdır Bozcaada. Bahar ve yaz aylarında ada çok fazla kalabalık olabiliyor. Eylül ayında yapılan Bağbozumu Festivali’ne denk gelirseniz keyifli anlar yaşanılabilir. Gökçeada’ya göre daha pahalı olduğunu belirtmekte fayda var.

Gökçeada

Türkiye’nin en büyük adasıdır. Kabatepe’den 1 saatlik feribot yolculuğu ile varılabilir. Adanın önemli ziyaret noktaları Kaleköy, Bademli Köyü, Zeytinliköy, Tuz Gölü, Dereköy’dür. Zeytinliköy’e yolunuz düşerse Madamın Dibek Kahvesi’ne uğrayıp bir kahve içmeyi ihmal etmeyin.

Bayraklı Baba Türbesi

Gelibolu’da bulunan Bayraklı Baba Türbesi Çanakkale’de sık ziyaret edilen yerlerden. Çoğunlukla adakta bulunanların ziyaretgahı olan türbede eğer adağınız gerçek olursa gelip bayrak asmanız gerekiyor. Buraya kadar gelmişken hemen yanında bulunan Namazgah’ı ziyaret edebilirsiniz.

Çanakkale’de Ne Yapılır

Kordonboyu’nda yer alan ço sayıda kafeden birinde denize karşı keyif yapabilir, hemen önünüzden geçen gemileri seyredebilirsiniz. Akşamları ve tatil günlerinde ise Kordonboyu deniz havasını koklayarak yürüyüş yapanlarla dolu. Ülkemizin en önemli ziyaret noktalarından olan Çanakkale Şehitliği her mevsim ziyaretçilerini ağırlıyor Eğer daha önce şehitlik ziyaretinde bulunmadıysanız kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Maneviyatı yüksek bu toprakları ziyaret etmekten etkileneceksiniz. Çanakkale’ye gelmişken muhteşem Ege manzarasında temiz havada kamp ve trekking için Kaz Dağları’nı tercih edebilirsiniz. Aynalı Çarşı’yı gezerek hediyelik ve yöresel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Birçok önemli giyim markasını İzmir yolu üzerinde bulunan Troia Alışveriş Merkezi’nde bulabileceğinizi hatırlatmakta fayda var.

Çanakkale’den Ne Hediye Alınır?

Çanakkale tam bir hediyelik cennetidir. Bu şehri ziyaret edenlerin şehirden bir şey almadan ayrılması nerdeyse imkansız. Harika lezzetiyle peynir helvası, zeytin ve zeytinyağı, yörenin bilinen otlarından adaçayı, Çanakkale şehitliği magnet ve biblolar, çömlekler, güzel kokulu sabunlar alabilirsiniz. Kentte kurulan cuma pazarında köyden getirilen doğal ürünlerden alabilirsiniz. Ayrıca yol boylarında yaz döneminde doğal köy reçelleri, dut suyu, zeytin ve zeytinyağları, Çanakkale domatesi, dağ kekiği bulabilirsiniz.

Çanakkale’de Festival ve Fuarlar

Bozcaada Bağbozumu Festivali: Eylül ayının ilk haftasında yapılan Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali renkli anlara sahne oluyor. Konserler, şarap tadımları ve bol eğlence ile keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Lapseki Kiraz Festivali
Lapseki’nin kirazı meşhurdur. Her sene haziran ayında düzenlenen festivalde ilginç anlar geçirebilirsiniz. Festival zamanına denk gelirseniz kirazından almayı unutmayın.

Gelibolu Sardalya Festivali
Temmuz ayının son haftasında düzenlenen festivalde konserler düzenleniyor. Festivale katılarak keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Çanakkale Troia Festivali
Uluslararası düzenlenen Troia Festivali’nde konserler, fotoğraf sergileri, folklor gösterileri, şiir dinletileri, kitap günleri düzenleniyor.

Gökçeada Film Festivali
Şehrin en canlı festivallerinden biridir. Her yıl geleneksel olarak ağustos ayının son haftasında düzenlenen festivalde konserler haricinde açıkhava sinema etkinlikleri düzenleniyor.

Çanakkale’de Nerede Kalınır?

Çanakkale’nin birçok yerinde isteğinize bağlı olarak pansiyon, oteller, butik oteller gibi birçok alternatifi bütçenize göre seçebilirsiniz. Bunların dışında ev kiralama seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

Çanakkale havaalanı telefonu: +90 (286) 213 10 21

Çanakkale Havalimanı Şikayetim var

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.