ref: refs/heads/v3.0

Hamburg nasıl gidilir nerede kalınır ne yenir?

Hamburg’a Nasıl Gidilir?,Hamburg Şehir İçi Ulaşım,Hamburg’a Ne Zaman Gidilir?,Hamburg’da Nerede Kalınır?,Hamburg Gezilebilecek Yerler,Hamburg’daki Festivaller,Hamburg Alışveriş

Almanya’nın 16 eyaletinden biri olan Hamburg ülkenin 2. en kalabalık kentidir. Almanya’nın kuzeyinde, Kuzey Denizi ve Baltık denizini birbirinden ayıran Jutland Yarımadası’nın güney ucunda yer alan Hamburg, Elbe, Alster ve Bille Nehirlerinin kesişim noktasında bulunur. Kent merkezi, Binnenalster ve Aussenalster Gölleri etrafında kurulmuştur. Kent, su kanallarını birbirine bağlayan 2.302 adet köprüye sahiptir. Kuzey Denizi’nden içeriye doğru uzanan Hamburg Limanı, Avrupa’nın 2. büyük limanıdır. En önemli uluslararası ticaret merkezlerinden biri olan Hamburg’da 90’dan fazla konsolosluk bulunur.

Hamburg’a Nasıl Gidilir?

1990 yılından bu yana hizmet veren Pegasus Hava Yolları ile Hamburg seyahat planınızı hayata geçirebilirsiniz. Pegasus Hava Yolları’nın İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve Antalya Havalimanı’ndan Hamburg’a direkt uçuşları bulunur.

Hamburg Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Havaalanından şehir merkezine ulaşmak için otobüs ve tren seçeneklerini kullanabilirsiniz. Tren seçeneğini kullanmak isterseniz S1 trenine binerek Ohlsdorf durağına kadar gidebilir, sonrasında bu duraktan U1 hattına aktarma yaparak Farmsen istasyonunda inebilirsiniz. Otobüs seçeneğinde ise Route 606 numaralı otobüsü kullanarak Rathausmarkt durağında inebilirsiniz.

Hamburg Şehir İçi Ulaşım

Şehir içi toplu ulaşım seçenekleri Hamburg’da oldukça gelişmiştir. Metro, otobüs, feribot, banliyö gibi birçok toplu ulaşım alternatifi ile istediğiniz her yere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Rathausmarkt bölgesinden kalkan otobüslerin 600 tane hattı bulunmaktadır ve şehrin birçok bölgesine gider. Gece hizmet veren otobüsler ise Nachtbus’tur. Bazı otobüsler aktarma yapabilmek için banliyö ve trenlerle ortak olarak çalışmaktadır.

Bir diğer alternatif olan metro ise şehrin farklı bölgelerine ulaşım sağlayan U1, U2 ve U3 olmak üzere 3 farklı hatla hizmet vermektedir.

Banliyöler ise 05.00 ile 01.00 ile hizmet vermektedir. Uzak bölgelerin banliyö seferleri 23.00 itibariyle bittiği için seyahatinizi buna göre planlamalısınız. Toplu ulaşım biletlerini istasyonlardan satın alabilirsiniz. Elbe nehri üzerinde seyahat etmek isterseniz 6 limana seferi bulunan feribotları kullanabilirsiniz. Ayrıca şehrin birçok bölgesinden bisiklet kiralayarak, güneşli günlerde şehri bisikletle gezebilirsiniz.

Hamburg’a Ne Zaman Gidilir?

Hamburg’da en yüksek sıcaklıklar temmuz ve ağustos aylarında görülürken en soğuk aylar ise aralık ve şubat ayları arasındadır. Ilıman iklime sahip olması sebebiyle, bölgeyi gezmek için en uygun aylar mayıs ve eylül aylarıdır. Bu dönemlerdeki ideal hava sıcaklığı gezi planınızı rahatlıkla uygulamanıza olanak sağlayacaktır. Şehri tam anlamıyla keşfedebilmek için 3 günlük seyahat planı yapabilirsiniz.

Hamburg Gezilebilecek Yerler

Ülkenin en büyük limanına sahip Hamburg çok kültürlü bir deniz kentidir. Kent, gözalıcı nehir ve göller ile kocaman konteyner gemileri arasında sıkışmış bir metropoldür.

Steinwerder’da yer alan ve kent topraklarının %12’sini oluşturan Hamburg Limanı, kentin en önemli ekonomik gelir kaynağıdır. Her yıl binlerce gemi, on milyonlarca ton malın taşınmasını bu limandan yapmaktadır.

Steigenberger Oteli ve Stadthausbrücke Köprüsü arasında yer alan Fleetinsel (Kanal Adası), modern ve tarihi binalarla dolu bir alandır. Fleetinsel, birkaç büyük köprü aracılığıyla batıdan Neustadt (Yeni Kent) semti, doğudan Rödingsmarkt ile bağlantılıdır.

Alsterfleet (Alster Kanalı), Alster Gölleri ile Elbe Nehri’ni birbirine bağlar. Kanal boyunca çok güzel bir yaya yolu uzanır.

Dammtor demiryolu yakınlarında bulunan Planten un Blomen (Bitki ve Çiçek Parkı); çok sayıda çocuk oyun alanını, Eski Botanik Bahçesi’nin tropikal evlerini ve çay evleriyle ön plana çıkan Japon Bahçeleri’ni bünyesinde barındırır. Parkın doğu bölümünden Wallanlagen Park’ına (Town Ramparts Park) geçersiniz. Wallanlagen, Dammtor ve St. Pauli arasında uzanan yeşil bir koridordur. Çok sayıda çocuk parkı ve dinlenme alanlarının bulunduğu Wallanlagen, kentin surları ve hendekleri boyunca uzanır.

Kent merkezinde yer alan Hamburg’s Kunsthalle (Sanat Merkezi), ülkenin en büyük sanat müzesidir. Müze kompleksi, bir yeraltı pasajıyla birbirine bağlı iki binadan oluşur. Sanat galerisi, Ortaçağ ve 20. yüzyıl klasiklerinden oluşan zengin bir koleksiyona sahiptir.

Cap San Diego (Überseebrücke) ve Rickmer Rickmers (Landungsbrücken demir yolu istasyonu) müzeleri, kentin kültürel hazinesini yansıtan diğer önemli kültür merkezlerindendir.

Hamburg Kültür ve Eğlence

Müzikaller, sergiler, festivaller, konserler, tiyatrolar, pop, rock, caz ve klasik müzik, geleneksel etkinlikler ve şovlar kentin çok yönlü kültürünü oluşturur. Beatles grubu, müzik kariyerine 1960 yılında Hamburg’da başlamıştır.

Çok sayıda tiyatroya ev sahipliği yapan Hamburg, sayısız müzikal ve kültürel etkinliğin hayat bulduğu bir dünya kentidir.

Alle Tiyatrosu, Alma Hoppes Lustspielhaus, Altnoer Tiyatrosu, Thalia Tiyatrosu ve Am Holstenwall Tiyatrosu kentin önemli tiyatrolarıdır.

Dammtorstrage 28’de yer alan Hamburg Devlet Operası (Hamburgische Staatsoper), en önemli bale, opera ve konser merkezlerinden biridir. Laeizhalle (Konser Merkezi), Kuzey Almanya Radyosu Senfoni Orkestrası’nın sahneye koyduğu klasik müzik performanslarına ev sahipliği yapar.

Mayıs aylarında Alman İmparatoru Barbarossa’nın gümrük muafiyetini getirdiği günü kutlamak amacıyla düzenlenen Hafengeburtstag (Harbor Birthday) festivali, Hamburg Uluslararası Kısa Film Festivali (Haziran) ve Uluslararası Dragonboat Festivali (Haziran), kentte düzenlenen diğer önemli festivallerdendir.

Temmuz-Ağustos aylarında düzenlenen Hamburger Dom (Heiligengeistfeld), ülkenin en büyük ve en renkli fuarlarından biridir. Renkli standlar, atlı karıncalar, at gezintileri ve gözalıcı havai fişek gösterileri fuar eğlencesinin vazgeçilmez parçalarıdır.

Hamburg barları ve kulüpleri, kent eğlence yaşamının vazgeçilmezleridir. Schanze ve St. Pauli hareketli caddeleri, barları, kulüpleri, diskolarıyla kent gece hayatının önemli merkezlerindendir.

Hamburg’daki Festivaller

Hamburg birçok kültürü ve kendine ait Kuzey Almanya kültürünü bir arada yaşayan bir şehirdir. Bu nedenle şehirde sıklıkla düzenlenen kültürel ve tarihsel olarak önemli festivaller bulunmaktadır. Geziniz sırasında bu festivallerden birini veya birkaçını görmeniz şehri tanımanız adına bir fırsat olacaktır.

Dom Festivali (Mart, Ağustos, Kasım)
Japon Kiraz Çiçeği Festivali (Mayıs)
Uluslararası Havai Fişek Gösterisi (Ağustos)
Reepherbahn Müzik Festivali (Eylül)
Elbjazz Festivali (Haziran)

Hamburg Yeme İçme

Hamburg, yemek severler için mükemmel bir yerdir. Barlar, otel restoranları, birahaneler, restoranlar, çay evleri, kente özgü yiyecek ve içecek mekanları, kafeler, küçük barlar, tavernalar başta taze balık olmak üzere her türlü yerel ve uluslararası lezzeti yemek severlerin beğenisine sunar.
Hafen, kentin en önemli balık pazarıdır. Bu pazarda her türlü balık türünün yanı sıra taze meyveler de satılır.

Kent mutfağının başlıca lezzetleri şunlardır;

Labkaus: Balık, kızartılmış yumurta ve küçük salatalık turşusu ile servisi yapılan bir tür güveç.

Aalsuppe (çorba): Et, sebze ve kuruyemiş ile yapılır, tat vermek için sirke katılır.

Rote grütze (kırmızı meyve kompostosu): Siyah kuş üzümü, ağaç çileği ve kirazdan yapılır. Soğuk süt veya koyu krema ile servis edilir.

Alsterwasser: Bir tür limonatalı biraya verilen isimdir.

Franzbrötchen: Bir çeşit bölgesel hamurişidir.

Hamburg Alışveriş

Hamburg, çok yönlü ve olağanüstü bir alışveriş dünyasına sahiptir. Kent merkezinde yer alan çok sayıda pasaj, alışveriş merkezi, özel dükkanlar ve lüks butikler kentin alışveriş zenginliğini gözler önüne serer.
Kentin büyük istasyonunun kuzey çıkışında yer alan Spitalerstraße, sadece yayalara ayrılmış bir alışveriş alanıdır.

Mönckebergstraße (Hamburg Alışveriş Caddesi), kentin en büyük alışveriş caddesidir. Mönckebergstraße’in hemen girişinde bulunan Sport Karstadt, Avrupa’nın en büyük spor mağazasıdır. Dünyanın en büyük elektronik mağazası Saturn ve Avrupa’nın en büyük ayakkabı alışveriş merkezi Görtz alışveriş için önemli merkezlerdendir.

Laventhaus Alışveriş Merkezi, Belediye Binası Meydanı, Bleichenhof Kapalı Çarşısı, Hanse-Viertel Kapalı Çarşısı ve Neuer Wall Caddesi mutlaka görmeniz gereken yerlerdir.

Hamburg’da Nerede Kalınır?

Konaklama için en ideal bölgeler; kuzey kesimde yer alan lüks bir bölge olan Harvestehude; gençler tarafından sıklıkla tercih edilen canlı bir bölge olan Rotherbaum; tarihsel yapısı ile önemli bir bölge olan Alstadt (Eski Şehir) ve merkez istasyonun kuzeydoğusunda yer alan ve canlı bir bölge olan St. Georg ‘dur. Alstadt bölgesinde kalmak isterseniz önerilebilecek oteller; Part Hyatt Hamburg, Hotel Atlantic Kempinski Hamburg ve SIDE Design Hotel Hamburg otelleridir.

Hamburg Fuhlsbuttel Havalimanı
Adres :Flughafen Hamburg GmbH Flughafenstr. 1-3 22335 Hamburg
Telefon :+ 49 40 50750

Hamburg THY Ofis ve bilet satış
Çağrı Merkezi: 01805 – 849266

Turkish Airlines Cargo
Adresi : E&P Cargo Intl. Flughafen, 22335 Hamburg, Frachtgebäude 150/ Raum 3021
Telefon: : 49 (40) 5075-2989
Faks: : 49 (40) 5075-3350
Teleks: : HAMFRTK
E-Mail : [email protected];[email protected]

THY SATIŞ – Hamburg
Adresi : Hermannstr.46 , 20095 Hamburg
Telefon; : Rezervasyon / Satış: +49 (040) 32 58 05 – 13 / 14 / 15
Santral: +49 (040) 32 58 05 30
Muhasebe: +49 (040) 32 58 05 16 / 17
Pazarlama: + 49 (040) 32 58 05 20
Faks; : +49 40 32 58 05 22
Teleks; : HAMTZTK
E-Mail : [email protected]
[email protected]

THY MEYDAN – Hamburg
Adresi : Flughafen Hamburg – Fuhlsbüttel, Terminal 1
Telefon: : +49 40 50 75 28 24/42
Faks: : +49 40 50 75 20 74
Teleks: : HAMKZTK
E-Mail : [email protected]

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.