ref: refs/heads/v3.0

Kuveyt nasıl gidilir nerede kalınır ne yenir?

Kuveyt Ne Zaman Gidilir?,Kuveyt Nasıl Gidilir?,Kuveyt Ulaşım İmkanları,Kuveyt Uluslararası Havalimanı’ndan Şehir İçine Ulaşım,Kuveyt Nerede Kalınır?,Kuveyt  Gezilebilecek Yerler,Kuveyt Kültür ve Eğlence,Kuveyt’teki Festivaller,Kuveyt  Yeme İçme,Kuveyt Alışveriş

Kuveyt ya da resmî adıyla Kuveyt Devleti : Arabistan Yarımadası’nın kuzeydoğusunda, Basra Körfezi kıyısında yer alan ülke. Kuzeyde Irak ve güneyde Suudi Arabistan ile komşudur. Ülkenin ismi, Arapça’da “su kenarındaki kale” anlamına gelen akwat kelimesinden gelmektedir. Yüz ölçümü 17.818 km2 olan ülkenin nüfusu 2010 tahminiyle yaklaşık 2,7 milyondur

Kuveyt Şehir Rehberi

Aynı ismi taşıyan ülkenin başkenti olan Kuveyt, yüksek binaları, lüks otelleri, geniş bulvarları, iyi düzenlenmiş park ve bahçeleriyle oldukça hareketli bir metropol. Limanı da petrol tankerleri, yük gemileri ve eğlence araçlarını ağırlar. Yaz ayları sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu Kuveyt, haziran, temmuz ve ağustos aylarında en sıcak günlerini yaşar. Kış mevsiminde sıcaklık ortalaması 10 derece civarlarında.

Kuveyt Ne Zaman Gidilir?

Kuveyt’te genel anlamda sıcak bir iklim hakimdir. Yaz aylarında ortalama sıcaklık 44 – 46 derecede seyreder. Bu sebeple, sıcaklığın 18 C civarında seyrettiği Kasım-Nisan ayları, ülkeye seyahat için ideal dönem olarak nitelendirilir.

Kuveyt Nasıl Gidilir?

Pegasus ve Türk Hava Yolları ile Kuveyt’e konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Pegasus Hava Yolları’nın İstanbul’dan Kuveyt Havalimanı’na düzenlediği direkt uçuşlarla yaklaşık 3,5 saatte Kuveyt’e varabilirsiniz.

Kuveyt Ulaşım İmkanları

Kuveyt zengin ulaşım sistemleriyle yerel halka ve turistlere büyük kolaylık sağlamaktadır. Kentteki bölgeler ve banliyöler arası ulaşımda Kuwait Public Transport Company otobüsleri hizmet verir. Otobüsler hem şehir içinde hem de şehirlerarası ulaşımda tercih edilmektedir.

Kuveyt’te en yaygın kullanılan ulaşım seçeneği taksidir. Halkın gelirine kıyasla taksi ücretleri epey makul olsa da Türkiye’den giden turistlerin kur farkını göz önünde bulundurması önerilir. Araç kiralama da turistlerin ülkede tercih ettiği seçenekler arasındadır.

Kuveyt Uluslararası Havalimanı’ndan Şehir İçine Ulaşım

Kuveyt Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım taksi, otobüs ve araç kiralama seçenekleriyle sağlanır. Ulaşımda, kent merkezine yaklaşık 30 dakikada ulaşım sağlayan 501 no’lu otobüsleri tercih edebilirsiniz. Taksiyle gitmek isterseniz ise (+965)24319829 numaralı hattan taksi çağırabilir, havaalanından dilediğiniz yere ulaşım sağlayabilirsiniz (2019).

Kuveyt Nerede Kalınır?

Yıl boyunca dünyanın dört bir yanından misafir ağırlayan Kuveyt, farklı bütçe ve tarzlara uygun konaklama seçeneklerine sahiptir. Ülkenin en çok ziyaret alan şehri başkent Kuveyt’te konaklayacaksınız, birçok turistik rotaya yakın olduğu için merkezdeki otel ve pansiyonları tercih edebilirsiniz. Bunu yanı sıra Basra Körfezi’ne yakın olan Dasman; yerel yaşamı yakından görebileceğiniz Mirqab ya da müzelerin, camilerin yer aldığı Jibla bölgesindeki konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Kuveyt  Gezilebilecek Yerler

Salmiya ve Hawalli’de ana yerleşim ve iş yerleri, Shuwaikh da önemli edüstri yerleşimleri bulunuyor. As-Seef Sarayı, Kuveyt’in eski olarak anılan kısmındadır ve Emir günlük çalışmalarını burada yürütür.

Şehrin en önemli yapısı da Kuveyt Kuleleri’dir. Burada öğle ya da akşam yemeği yemeniz mümkün. Büyük Cami de görülmeye değer. Liberation Tower (Özgürlük Kulesi), dünyadaki en uzun telekominikasyon kulelerinden biridir. 150 metre uzunluktaki kuleyi ziyaret edenler aynı zamanda hoş bir manzara ve restoranla karşılaşırlar.

Birçok sanat eserini savaş sırasındaki soygunlarda kaybeden Ulusal Müze, şimdi kısmi olarak yenilenip tekrar kapılarını ziyaretçilerine açtı. 1896 yılında inşaa edilen Seif Palace, Irak işgali sırasında oldukça tahrip edildi. Ancak İslami mozaikler hâlâ görülebilir.

Bedevi halkının sanat eserlerinin korunduğu mercan ve alçıdan yapılmış bir müze olan Sadu House’de bu ürünlerin benzerleri de satılıyor. Al Badr ailesinin turistlerin ziyaretlerine açık olan konutu Bayt Al-Badr, Özgürlük Anıtı, Bilim ve Doğal Tarih Müzesi, Kuveyt’te gezilecek önemli yerlerin başında geliyor.

Kuveyt Kültür ve Eğlence

Emir tarafından, Anayasal Monarşi sistemiyle yönetilen Kuveyt’te hafta sonu tatilleri perşembe ve cuma günleri olarak belirlenmiş. 25 ve 26 Şubat günleri ile Ramazan ve Kurban bayramları da resmi tatil.

Ülke dışından çalışmaya gelenler Kuveyt nüfusunun yüzde 65’ini oluşturuyor. Petrol sektörünün gelişmişliği üst düzey şirketleri burada çalışmaya sevk ediyor. Yerli halkın ve bu şirketlerin personelinin başını çektiği grupların boş vakitlerini geçirdiği yerlerin başında Entertainment City (Eğlence Şehri), deniz kulüpleri, belediye parkları ve hayvanat bahçesi geliyor.

Kuveyt’teki Festivaller

Bağımsızlık Günü: 26 Şubat
Milli Gün Etkinlikleri: 27 Şubat
Hala(Bahar) Festivali: Şubat
Hicri Yılbaşı: Muharrem ayının 1. Günü

Kuveyt  Yeme İçme

Kuveyt’te diğer şehirlerde olduğu gibi Ortadoğu, Asya ve batı mutfağı örneklerini bulmak mümkün. Ülkedeki yabancı sayısının fazlalığı restoranların da çeşitli olmasını sağlamış. Arap ve Kuveyt yemekleri dışında İtalyan, Hint, İran, Lübnan, Japon, Amerikan ve Çin restoranları oldukça kaliteli. Yine fast food meraklıları da burada rahatlıkla karınlarını doyurabilir. Kuveyt’ teki bir kahvede “shisha”, yani nargile denemeyi unutmayın.

Kuveyt Alışveriş

Kuveyt’te görebilceğiniz en büyük alışveriş merkezi Marina Mall’dur. Souk Sharq, Al-Kout, Araya Mall, Al-Salhiya Mall, The Avenues, diğer Batı tarzı mekânlar. Fakat fiyatlar bölgedeki diğer şehirlerle karşılaştırınca oldukça yüksek.

Kuveyt’in geleneksel pazarlarını görmek ve oralarda alışveriş yapmak istiyorsanız Souk Al Mubarakiya, Souk Al-Juma’a, Mahameed bu ihtiyacınızı görmenizi sağlayacak.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.