ref: refs/heads/v3.0

Ameliyatlı biri uçağa binebilir mi?

Ameliyat Sonrası Seyahat, Hastalar uçağa nasıl biner?, Burun ameliyatından ne kadar sonra uçağa binilir?, Ameliyatlı biri uçağa binebilir mi?

Hastalar uçağa nasıl biner?

Bulaşıcı hastalığı olmayan ve yolculuk etmesinde tıbbi açıdan herhangi bir engel bulunmayan hasta yolcuların, “uçakla seyahat etmesinde sakınca yoktur” ibaresi bulunan ve uçuştan en fazla 10 gün önce hazırlanmış doktor raporu ibraz etmeleri koşuluyla uçuşlara kabul edilir.

Ameliyat Sonrası Seyahat

Geçirilen cerrahi müdahalelerden ne kadar zaman sonra havayolu ile seyahat edilebileceği konusu önem taşımaktadır. Bu süre, yapılan ameliyatın zorluğuna, ameliyat prosedürlerinin uzunluğuna göre değişkenlik göstermektedir.

Küçük cerrahi işlemlerden (lipom çıkarılması, küçük yara dikişleri vb) 1-2 gün sonra,

Karın bölgesine ait basit cerrahi işlemlerden 4-5 gün sonra,

Göğüs ve karına ait basit olmayan cerrahi işlemlerden 10 gün sonra, kişiler havayolu ile seyahat edebilir.

Havayolu ile seyahat için komplikasyon gelişmemiş basit katarakt veya kornea laser cerrahisi sonrası bir gün beklenilmesi yeterli olabilirken kompleks göz cerrahilerinden sonra örneğin retina cerrahisi sonrası bu süre bir hafta olmalıdır.

Yine de her türlü kompleks cerrahi sonrası havayolu ile seyahatiniz öncesi ilgili havayolu şirketine durumunuzu bildirimde bulunmanız onlardan gelecek bilgilendirmeye göre hareket etmeniz en iyi yol olacaktır.

Burun ameliyatından ne kadar sonra uçağa binilir?

Ameliyat sonrası uçak yolculuğu 1 hafta süre ile önerilmemektedir. Pansumanlar ameliyat sonrası 1 ve 7. gündür. Estetik burun ameliyatlarında ameliyattan sonraki ilk 48 saat dinlenmeniz, alın ve yanaklara her saatte bir 10 dk. soğuk (buz) uygulaması sizi rahatlatacak, şişlik ve morluklarınızı sınırlayacaktır.

Anemi (Kansızlık) Hastalığı olanlar uçağa binebilir mi?

Kalp ve akciğer rahatsızlığı gibi ciddi başka hiçbir rahatsızlığı bulunmayan, hemoglobin değerleri 8 gr/dl’ in üzerinde olan yolcularımız sorun yaşamaksızın havayolu ile seyahat edebilirler. Eğer Hemoglobin değeri 7,5 gr/dl’in altında ise ilave oksijen desteği düşünülmelidir. Hemoglobin değerleri hafif düşük kronik anemisi olan yolcularımız ise uçuş sırasında belirgin sıkıntı yaşamadan bu durumu tolere ettiğini net bir şekilde yolcu bilgi formu ile havayolu şirketine bildirmelidir.

Hangi hastalıklarda uçak yolculuğu yapılır?

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.